Jubilæum: 25 år i Arkils tjeneste
Kim Rikard Jensens CV rummer både afgravning af forurening ved Kærgård plantage, tjæreforurening i Stockholm og forureninger på flere gamle gasværksgrunde. Og mens han går og venter på, hvem der skal stå for oprensningen af Højde 42, har han rundet de 25 år i Arkil.
Han var med til at opstarte Arkils Miljøteknik-afdeling. Han har utallige oprensningsprojekter bag sig. Og han elsker at nørde og finde løsninger på udfordringer.
For Kim Rikard Jensen, produktionschef i Arkil Miljøteknik, er der gået 25 år, siden han for første gang trådte ind ad døren i Arkil. Sidenhen er det gået slag i slag med oprensningsopgaver af forurenet jord og med udvikling af metoder. Og det kribler stadig i fingrene på Kim for at rydde op i fortidens generationsforureninger. Derfor håber han også på, at Arkil får mulighed for at løse en af Danmarks største forureningsopgaver – oprensning af giftdepotet ved Høfde 42 på Harboøre Tange.
”I Miljøteknik har vi opbygget en stor ekspertise inden for oprensning af forurenede grunde og har stor erfaring med flere forskellige oprensningsteknikker,” fortæller Kim Rikard Jensen og fortsætter:
”Vi kan blandt andet oprense forurenet jord med soil mixing, hvor den forurenede jord røres rundt med en stor ”stavmixer” på to meter i diameter samtidig med, at der blandes persulfat og cement ned i jorden. Derudover laver vi også termiske oprensninger. Med brænderhoveder blæser man varm luft ned i nedborede stålrør, som bliver op til flere hundreder grader varmt. Den høje varme får forureningen til at koge, så vi kan suge dampene i jorden ud og rense luften."
For Kim vil det være et gensyn med Høfde 42, hvis Arkil skal stå i spidsen for den kommende oprensning. I 2006 stod Arkil Miljøteknik for at indkapsle giftdepotet ved netop Høfde 42, hvor der blev etableret en 600 meter lang og 14 meter dyb spunsvæg for at sikre, at forhøjede havvandstande ikke påvirker depotet med udsivning af giftstoffer.
Kim Jensen Ove Arkil
For sådan en Georg Gearløs-type som Kim har det været alfa omega igennem de 25 år og er det stadig, at han har haft mulighed for at lege og nørde i at finde årsager til udfordringerne og skabe nye løsninger og metoder.
”Hvis nogen siger, at noget ikke kan lade sig gøre, så bliver jeg helt tændt,” siger han.
Når man har 25-års jubilæum, er listen over succesfulde og spændende projekter stor, og Kim brænder for de faglige udfordringer. Men der er også noget andet, som betyder mindst lige så meget for Kim.
”Jeg har dyb respekt for mine medarbejdere. Ingen er vigtigere end andre. Og så vil jeg gerne hjælpe andre videre, både i livet og i arbejdslivet. Det giver mig glæde at se folk blomstre,” siger Kim.
Da vi skal til at runde jubilæumssnakken af, slutter Kim med en lille sød, men – som han siger – også tankevækkende anekdote:
”Min ældste datter var et par år, da jeg startede i Arkil, som dengang hed Ove Arkil. En dag spurgte min svigerfar hende: ”Nå Simone, hvad hedder din far?” Og hun svarede: ”Min far hedder Kim Jensen Ove Arkil.” Hun havde simpelthen hørt mig tale så meget i telefon, at hun troede, det var mit fulde navn,” siger Kim og tilføjer, at han nok har været lidt gift med sit arbejde.
Læs mere: FORURENET LER BLIVER TIL STABILT TERRÆN I STOCKHOLM