28. september 2023

Uniform på Jobbet: En ny tradition starter hos Arkil

Flere af Arkils medarbejdere var med til at markere dagen, der hylder frivillige og reservister, ved at møde op på arbejde iført deres uniformer.

 

Normalt ser vi uniformer på kaserner, i brandbiler eller på redningsfartøjer. Og det er normalt noget, som de fleste ikke kunne drømme om at møde op i på arbejde. Men onsdag den 27. september var det lige modsat. Her mødte tusindvis af frivillige og reservister op iført uniform på arbejdet. Det skete, da der for første gang i Danmark blev afholdt 'Uniform på Jobbet Dag'. Tre af vores egne gik forrest og viste uniformen frem.


Allan Bay, Afdelingschef i Arkil Asfalt og løjtnant i Marinehjemmeværnet, Kim Millek, frivillig brandmand og formand hos Arkil Anlæg Sønderborg, Jesper Meyer, deltidsbrandmand og IT-chef og brigadechef Allan Kirk Jensen, Beredskabsstyrelsen, Center for Uddannelse.

Uniformerne blev præsenteret med rank ryg, smil og en god samtale om, hvordan hver enkelt bidrager til samfundet i deres fritid.
Dagen var fyldt med anerkendelse, men højdepunktet var uden tvivl et helt særligt besøg fra Brigadechef Allan Kirk Jensen, Chef for Beredskabsstyrelsen, Center for Uddannelse, der personligt sagde tak til Arkil for opbakningen til dagen.

"En stor tak til Arkil som virksomhed for at bakke op om denne dag, en tak til Arkil for at give plads til sine medarbejdere, så de kan deltage på denne måde, og en endnu større tak til jer i uniformen for jeres tjeneste, de opgaver I har udført, og dem, som I kommer til at udføre i fremtiden. De frivillige og reservister er uundværlige. Det arbejde, som I udfører i jeres fritid, betyder alt," siger Brigadechef Allan Kirk Jensen.

En af Arkils medarbejdere med et dobbeltliv er Allan Bay. Iført sin mørkeblå Marinehjemmeværnsuniform giver han i videoen nedenfor et indblik i sin passion, når han har fri fra sit arbejde som afdelingschef ved Arkil: 


Arkils bestyrelsesformand, Jesper Arkil, udtrykte sin stolthed over at deltage i dagen.

"Hos Arkil har vi flere medarbejdere, der er en del af dette. Det kan vi som virksomhed ikke tage æren for, men vi kan anerkende dem," siger Jesper Arkil og tilføjer: "Vi har en lang historie med samarbejde med Forsvaret, så det giver rigtig god mening for os at bakke op om dagen og fejre vores medarbejdere."For Arkil er 'Uniform på Jobbet Dag' ikke bare en engangsbegivenhed. Vi har besluttet at gøre det til en tradition og opfordrer alle vores medarbejdere, der er reservister og frivillige i Forsvaret og Beredskabet, til at være med næste år, vise uniformen frem og støtte Forsvarets initiativ.

Dagen handler om at hylde dem, der beskytter vores samfund, og Brigadechefens besøg og tak understreger, hvor vigtig vores støtte til 'Uniform på Jobbet Dag' er. Vi er stolte over at være en del af denne bevægelse og anerkende vores medarbejderes dedikation og det fantastiske arbejde, de gør for vores samfund.

 

Om 'Uniform på jobbet dag':
'Uniform på jobbet dag' (UPJD) er en årlig begivenhed, der hylder reservister og frivillige i Danmarks forsvarsstyrker og beredskab. Dagen giver mulighed for, at disse enestående individer kan bære deres uniformer på deres arbejdspladser eller studiesteder og anerkendes for deres uvurderlige bidrag til samfundet. UPJD støttes bredt af organisationer og virksomheder over hele landet og er en anerkendelse af det dedikerede arbejde, der udføres af de frivillige og reservister for at sikre vores samfunds sikkerhed og trivsel. 

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk