1. april 2020

Tillykke - det blev en pige!

Arkil giver alle deres køretøjer såkaldte 'pigenavne' og tager dermed et afgørende skridt i kampen for ligestilling i byggebranchen.

På et møde mellem Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil i sidste uge blev det enstemmigt besluttet, at alle Arkil-koncernens køretøjer fremadrettet skal bære pigenavne. Det sker som led i en målrettet indsats for at få flere kvinder i byggebranchen.

“Idéen begyndte allerede at boble i 2018, hvor vi havde en lille dåbsseance for den tunnelboremaskine, der skulle bane vejen for Damhusledningen. Boret blev døbt Gudrun, og det kunne vi mærke føltes rigtigt,” fortæller brødrene.

Beslutningen sker i forlængelse af én række tiltag, der skal sætte ligestilling på dagsordenen i den danske byggebranche.

”Der ligger nu en række anbefalinger, som har potentialet til sikre flere kvinder i bygge- og anlægsbranchen. Der ligger samtidig et stort arbejde foran branchen med at føre anbefalingerne ud i livet. Det er ikke gjort fra den ene dag til den anden, og derfor vil vi i Arkil gerne bidrage til at fastholde fokus på opgaven på en positiv måde”, lyder det.

Navngivning af køretøjerne skal ske ved en dåbsceremoni den 1. juni.

 

Udarbejdet af praktikant i kommunikationsafdelingen, Ran Slirpa den 01.04 2020

Læs mere


 

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk