9. november 2022

Sådan! Fra praktikant til fastansat på fire uger

Daniel Kvindebjerg fra praktikant til fastansættelse
Daniel Kvindebjerg på byggepladsen i Vollsmose.

 

Daniel Kvindebjerg fra Odense trækker i dag i den velkendt orange jakke med det gulgrønne logo bagpå. Men det var bestemt ikke en selvfølge. For Daniel havde ingen uddannelse, og økonomien rakte ikke til slutningen af måneden.

- Det var op ad bakke med økonomien. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, siger Daniel Kvindebjerg.

Daniel havde brug for hjælp til at finde en løsning på sine problemer. Han tog fat i Odense Kommune, der satte ham i kontakt med Arkil i Odense. Her tog formand Lars Kvist beslutningen om at give Daniel en chance.

- Når en ung mand som Daniel tilbyder sig, er vi forpligtet til at give ham en chance, siger Lars Kvist, der er formand hos Arkil Anlæg i Odense.

Daniel kom i praktik på det million store byggeprojekt i Vollsmose, hvor Arkil sin 2017 har arbejdet på at opgradere bydelen. Han fik dermed chancen som praktikant – og greb den. 

- Det betyder meget for mig, for det er rart at være med i et fællesskab, hvor vi alle sammen har det til fælles, at man gerne vil arbejde, siger Daniel Kvindebjerg.

I et tæt samarbejde med Odense Kommune og med formand Lars fik Daniel de rammer, han havde brug for, for at brilliere og få styr på hverdagen. Hos Odense Jobcenter var det Tarek Maoued, der så potentialet i Daniel.

- Den nye generation skal jo ligesom også, være klar på og komme ind i branchen. Og der er det jo rigtig vigtigt, at sådan nogen som Arkil tager et socialt ansvar. Og det er jo en win-win for alle parter, siger Tarek Maoued fra Odense Jobcenter.  

Efter kun fire uger som praktikant på byggepladsen ved Vollsmose fik han tilbudt fastarbejde.
Daniel fik formand Lars Kvist fra Anlæg i Odense som en slags mentor. Og beslutningen om at beholde Daniel var ret nem for Lars Kvist.

- Jeg så en ung mand, som er mødestabil, og som falder godt ind i sjakket med de folk, vi har her. Og han er hurtigt bliver en del af fællesskabet, siger formand Lars Kvist.

Nu har Daniel været at finde i den velkendte orange jakke med Arkil logoet bagpå hele efteråret. Han har fundet sin hylde – en hverdag med mening og gode kollegaer, der gav ham chancen da han havde brug for den.

- Jeg tror meget mere på fremtiden. Det er dejligt at have fået noget at stå op til hver dag. Og nu er der er chancer for, at jeg kan få en læreplads, hvis jeg gør det godt i de her tre måneder. Det er bare rigtig rart at være her, siger Daniel.

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk