Rejsegilde på Frihedsmuseet
Foto: Thomas Rahbek, Slots- og Kulturstyrelsen
Direktør Jens Skjøt-Arkil var blandt talerne, da der i dag var rejsegilde på genopførelsen af Frihedsmuseet i København, hvor Arkil er hovedentreprenør.
Siden 2017 har Arkil Bro & Betons afdeling for råhus og bygningsanlæg været i gang med at opføre det nye Frihedsmuseum efter det oprindelige museum brændte i april 2013. I dag var der rejsegilde på det nye museum, hvor blandt andet Arkils direktør for forretningsudvikling, Jens Skjøt-Arkil, holdte tale.
”Jeg er meget stolt over i dag – på vegne af Arkil – at kunne være her ved denne milepæl i genopførelsen af Frihedsmuseet. Frihedsmuseet er et væsentligt monument over en periode i vores fælles historie, som både var farlig og svær, men som også frembragte enormt mod. Det er vigtigt at huske på,” indledte Jens Skjøt-Arkil.
Råhusbyggeriet, der udgør det nye Frihedsmuseum, bliver i alt fire etager højt, hvoraf de to etager ligger under jorden. Den største del af konstruktionen ligger altså under jorden, mens udførelsen af en dobbelttæt kælderkonstruktion og håndtering af grundvandet har været en af de store udfordringer ved projektet, da kælderen er gravet seks meter ned.
”For os i Arkil har det været et specielt projekt, fordi det er et af de første store projekter, vi har udført i vores relativt nyetablerede råhusafdeling. Projektet har på en ny måde samlet mange af vores specialer i én pakke, og at en ny type projekt på så mange parametre er gået godt, er ikke en sædvane i vores branche. Det er vi meget stolte over,” afsluttede Jens Skjøt-Arkil inden han takkede alle de mange håndværkere og samarbejdspartnere på projektet.
Det nye museum åbner i 2020.
Foto: Thomas Rahbek, Slots- og Kulturstyrelsen