10. august 2020

Rabatter på Færøerne får høvl

 

Som noget helt nyt har Vejservice hen over sommeren udvidet geografien markant i forbindelse med en stor rabathøvlingsopgave på Færøerne. 


Jobbet med at vedligeholde rabatterne på den grønne ø er blevet udført for den færøske version af Vejdirektoratet, kaldet Landsverk.

Entrepriseleder Ivan Fabricius er glad for, at vi har udvidet vores rækkevidde og dermed forretningsområde markant med den specielle opgave. 
 
"Rabathøvlen ankom med færgen fra Hirtshals mandag den 6. juli, og herefter har den kørt de færøske hovedveje tyndt i uge 28-29, og 3 dage i uge 30 samt ugerne 31-33", forklarer Ivan Fabricius, der i starten af juni blev kontaktet af Landsverk.

"De havde brug for at få høvlet rabatterne på en stor del af hovedvejen, men Færøerne råder ikke selv over en rabathøvl af den kaliber, vi har, og derfor blev vi kontaktet."

 

150 kilometer vej

I starten af juli blev både rabathøvlen og dens fører  sendt over Atlanterhavet til den smukke grønne ø.

Siden har den kørt cirka 150 kilometer rundt på de største Landsverk veje i løbet af de godt fem uger, kontrakten har varet.

Hvis alt går vel, skal vi derop igen til næste sommer og køre de resterende veje. I modsætning til i Danmark er der begrænset vegetation på øen og rabatafhøvling sker først og fremmest for at sikre, at vandet kan ledes væk fra vejen. 

"Det er klart, at vi lige skal danne os et overblik, også fordi rabatterne og bunden er en lidt anden end i Danmark. Men det er en virkelig spændende opgave," slår Ivan Fabricius fast.

 

Kontakt

Ivan Fabricius
Entrepriseleder

Tlf. 40992821
IVF@arkil.dk
Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk