5. september 2023

Pilotprojekt med Odico fører til ordre


Odicos støbeforme har en kerne af flamingo (EPS) og en skal af printet plast. Dermed kan  to personer kan håndtere forskallingen uden at bruge en kran. Foto: Odico

Arkil forventer markante fordele for arbejdsmiljø og produktion med støbeforme af plastik og flamingo (EPS).

Det måtte komme an på en prøve, da Odico foreslog at droppe de traditionelle støbeforme i metal og erstatte dem med forskalling i printet plast. 

Prøven fandt sted i et pilotprojekt, som nu er så vel ovestået, at det har ført til en ordre påe 56 samlede forme. Hver form består af fire identiske elementer, der kan håndteres af to personer uden hjælpemidler.

Det giver nogle klare fordele for produktionen, når fremdriften ikke er afhængig af en kran. Men frem for alt giver formene et løft af arbejdsmiljøet, fordi risikoen for overbelastninger og klemmeskader minimeres.

Læs mere: Odico og Arkil nytænker støbearbejde i pilotprojekt

Formene fra Odico kommer i brug, når Arkil går i gang med at etablere 438 mastefundamenter for Energinet i slutningen af året. Der er tale om et internt samarbejde mellem flere af Arkils afdelinger, og foruden betonarbejdet omfatter opgaven blandt andet terrænreguleringer, vejtilslutninger, grundvandssænkning og pælefundering på dellokationer.

Det gode samarbejde mellem Arkil og Odico har tidligere har resulteret i en fliseskærerobot og støbeforme i flamingo til brønde. 

 

KONTAKT

JOHANNES HARTKOPF-MIKKELSEN
Kommunikationskonsulent, Arkil

TLF.: 73 22 50 26 
JHMIK@arkil.dk

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk