15. marts 2018

Ny ankermaskine udvider forretningsområdet

Arkil Fundering har erhvervet en ny ankermaskine, der udvider forretningsområdet til at håndtere og installere alle former for jordankre. Maskinen opererer i hele Danmark og Nordtyskland.

Hütte HBR 608-4 er navnet på Arkil Funderings nye ankerrig, der er en maskine til at bore jordankre – både lineankre og stangankre. Forøgelsen af materielparken gør Arkil Fundering i stand til at udføre et væld af forankringsopgaver inden for stabilisering af byggegrubeindfatninger, herunder spunsjern, sekantpæle, borede pæle og københavnerspuns.

Samarbejdspartnere og kunder kommer i høj grad til at nyde godt af den nye maskine, forklarer Claus Andersen, der er projektchef i Arkil Fundering.

”Nu kan vi selv udføre jordankre, opdriftsankre, hvor vi tidligere har købt ydelserne ude i byen. Men den helt store fordel tilfalder vores samarbejdspartnere og kunder, der nu kan få en lavere pris, da vi bedre kan levere en samlet løsning,” siger Claus Andersen og fortsætter:

”Ydermere kan det nævnes, at vi bedre kan koordinere i forhold tidsplaner og deadlines i de enkelte projekter.”

En avanceret boremaskine

Rent teknisk kan bundplader i store som små byggegruber forankres lodret således en eventuel opdrift forhindres. Til udførsel af disse elementer kan maskinen anvende både lineankre og stangankre. Selve maskinen bliver drevet af en Cummings-motor, mens boremotoren er en Hydraulic Hammer af typen EURODRILL HD 8032.

”Det er rigtig spændende, at vi har fået ankerriggen i materielparken. Maskinen er nemlig i stand til at bore i alle vinkler. Vi kan altså udføre skrå vægankre, opdriftsankre samt mikropæle. Derudover kan den bore til stor dybde med foringsrør,” siger Claus Andersen.

En af maskinens første opgaver foregår på Amager, hvor HBR 608-4 skal bruges til at sætte Ø63,5 mm stangankre for opdrift i en kommende P-kælder.

Kontakt Arkil Fundering A/S

Projektchef Claus Andersen
cla@arkil.dk
22 98 72 84

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk