15. juni 2018

Nu åbner første deletape af E45-udvidelsen syd for Aarhus

Seks spor på E45 mellem Aarhus S og Skanderborg N er klar fra mandag morgen den 18. juni. Dermed er vi færdige med udbygningen af motorvejen på den nordligste deletape.   

​Udbygningen af den jyske rygrad gik i gang i januar. Nu er vi klar til at aflevere den første deletape med seks kørespor til Vejdirektoratet og trafikanterne.    

”Det er gået stærkt med udbygningen af Østjyske Motorvej fra fire til seks spor. Etapen tættest på Aarhus er den mest kritiske delstrækning i forhold til trafikafvikling,” siger projektleder Robin Højen Madsen fra Vejdirektoratet og fortsætter:

”Derfor har det også været vigtigt for os at få den færdig først og få den færdig inden sommerferien.”

Atypisk udbygning
Normalt udbygges en motorvej på ydersiderne, men i dette tilfælde er den udvidet ind mod midten. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat, hvilket er kommet vores motorvejsfolk til gode i dag, fordi midterarealet kan bruges til nye spor og en del af forarbejdet er allerede udført her.

”Afslutningen på etape 3 betyder samtidig snarlig opstart på etape 2. Etape 2 er det midterstykke i det samlede vejarbejde, der har været trafikanternes ”pusterum” på den 15 km lange strækning. Vi forventer at starte arbejdet på delstrækningen inden udgangen af juni,” fortæller projektleder Daniel Stidsen fra Arkil.

TRAFIKOMLÆGNING I WEEKENDEN
Fra fredag aften den 15. juni og frem til mandag morgen den 18. juni omlægges trafikken, og de sidste restarbejder udføres. Så alle seks spor er klar til trafikanterne mandag morgen.  

Omlægningen forventes kun at skabe mindre trafikale gener og en øget rejsetid på op til 10 minutter.  

I forbindelse med opsætning af tre portaler hen over motorvejen vil der være tre kortvarige totalspærringer af motorvejen i tidsrummet mellem kl. 22 og 04 enten fredag eller lørdag aften/nat.

Kilde: Vejdirektoratet  

FAKTA
I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent på strækningen.

Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat.  

Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning sker udbygningen fra fire til seks spor i midterrabatten.

Kilde: Vejdirektoratet      

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk