13. maj 2020

Knust cement skaber stabilt underlag

 

Aarhus Havn har de seneste fem til ti år gennemgået en omfattende byfornyelse og transformation. Hele det gamle færgeområde og industriområde ved Aarhus Ø er lavet om til en ny bydel, mens Molslinjens færgeleje er ved at blive flyttet. Tæt på det nye færgeleje etablerer vi desuden for Aarhus Havn et stort, nyt flislager på hele 27.500 m2

Knust cement skaber stabilitet

Der bygges ud og udvides som aldrig før langs hele Aarhus Havn. Det nye flislager er en del af en lang række anlægsprojekter, der er i gang i disse år. Flislageret er især udfordret af, at området er gammel, blød havbund. Det har stillet ekstra krav til hele underlaget på det kommende flislager, som vi har arbejdet på siden midten af februar. 

I forbindelse med etableringen er der flyttet 20.000 m2 sand, og derefter er der bygget betonknus ind i det dybeste lag. Herefter er der udlagt 27 centimeter ren stabilgrus, hvorefter der er fræset cement i.

"Netop den knuste cement skaber en ensartet overflade på hele området, det er stabilt og kan holde til presset, når de store maskiner frem over skal køre på området. De store flislagre bliver stakket op i store silolignende områder, og det skaber yderligere et pres mod den gamle havbund, som den knuste cement er med til at afbøde og beskytte. Ialt er der udlagt 27.000 m2 knust cement", fortæller entrepriseleder Dennis Schødt Pedersen fra anlægsafdelingen i Aarhus.

Afvanding og belægning 

Beliggenheden ved vandkanten har også skabt behov for øget afvanding af området, især for at imødegå fremtidens store regnskyl og forhøjet vandstand i området. Afvandingsdelen har derfor været en stor del af anlægsprojektet.  

Nu venter arbejdet med at lægge store maskinsten/belægningssten på det 27.500 m2 store område. Og så er området klar til brug kort inden sommerferien. 

 

Kontakt

Martin Servé Brunghart
Afdelingschef 

23734585
MRB@arkil.dk

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk