16. april 2024

Jubilæum med stil: Arne markerer sit 40-år med Wienserschnitzel

En forårsdag tilbage i 1984 møder en ung Arne ind på sin første opgave. Det er i Rinkenæs, og unge Arne får ansvaret for en håndstyret tromle. Det var sådan en tromle med to store valser ovenpå, og så kørte den og vibrerede sandet. Frisk luft, ude i naturen, det er noget, der duer. For Arne er det frihed.

Nu er det 40 år siden, eller som Arne selv siger det:

"Det er mange madpakker!"

I dag møder vi Arne i et nybygger-villakvarter i udkanten af Tønder, hvor han går og ordner bede. Det plejer normalt ikke at være hans arbejdsopgaver, men det er netop uforudsigeligheden, der har holdt ham i firmaet i så mange år.

"Der er ikke to uger, der er ens. Nu er jeg her i Tønder, men i næste uge skal jeg til Sønderborg og sætte affaldsbeholdere i jorden, og efter det skal jeg til Toftelund og lave to kryds om", siger Arne Jørgensen, der selv kommer fra Als.

Denne afveksling er og har været den hemmelige ingrediens i Arnes 40-års jubilæum. Arbejdslivet er og har været godt altid. Men det kræver også den rette indstilling.

"Jeg har ikke haft en eneste dag i de 40 år, hvor jeg har siddet derhjemme om morgenen og sagt 'i dag gider jeg faktisk ikke tage på arbejde'. Ikke én eneste dag", siger Arne.

Fra murerarbejdsmand til formand
Oprindeligt var Arne murerarbejdsmand, men i foråret 1984 var der ikke meget arbejde at få, så Arne kontakter en formand ved Amtet.

"Så kørte jeg ud til en formand, der var ved at lave noget vej, og spurgte, om jeg kunne få arbejde der," siger Arne.

Og det gav pote. Kort tid efter startede han med den førnævnte tromle. Derfra gik årene mellem projekter. Amtets afdeling teamede først op med Arkil, der senere hen overtog helt.

I år 2000 blev Arne formand. Eller det vil sige, han havde været det længe som timelønnet formand, men fra årtusindskiftet blev det som funktionær.

Det førte blandt andet til et af flere højdepunkter som formand. Selv fremhæver Arne en større opgave ved Kolding. Lige bagved Bilka, hvor Arne tilbage i 2007 skulle lede et hold på 19 mand i arbejdet med at anlægge en kæmpe golfbane.

"Det var et spændende projekt, som jeg er stolt over at have været med til. Det var en stor opgave," siger han.

Budgettet var stramt og Arne fik til opgave at sørge for, at det ikke løb løbsk.

”Det første, jeg fik at vise, det var jo, at jeg skulle bare lave vores minus så lille som muligt. For de havde kommet til og givet en forkert pris”, griner Arne.

Natur og wienserschnitzler
To rådyr løber forbi, imens Arne går og ordner bedene. Det får ham til at understrege hvor stor en aktie naturen har haft i de 40 års arbejde.

"Jeg elsker at være ude i naturen, ude i den friske luft. Det er det, der gør forskellen", siger han.

Normalt fejrer man et jubilæum med traditionelle pølser eller morgenbrød. Men ikke hos Arne.

"De spurgte, om der var noget specielt, jeg kunne tænke mig at spise. Og svaret var jo simpelt", siger Arne smilende.

Derfor overrasker det ingen, at han valgte wienserschnitzler til fejringen af sit 40-års jubilæum hos Arkil.

"Hvorfor ikke fejre det med noget, der smager godt?" siger Arne med et glimt i øjet.

 

Stort tillykke med de 40 år, og god idé med wienserschnitzlen.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk