17. april 2023

Johnny Michael Fryhstyck - 25 år med i Arkil

En smal lang rende løber langs fliserne i et rækkehuskvarter i Esbjerg. To gutter i orange går og lægger kabler til lygtepæle. En af de to er Johnny. Han har gjort det her – og meget andet – i mange år, og langt de fleste af dem har været i tjeneste ved Arkils Esbjerg-afdeling Stürup. Men at Johnny i dag går her, lå ikke i kortene. Og faktisk var det hans tvillingedøtre, der i slut 90’erne var grunden til, at Johnny i dag kan fejre 25-års jubilæum. 

Fra Esbjerg til Holstebro: Johnny bliver broarbejder
Forældrene flyttede fra Esbjerg til Holstebro, og Johnny kom med. I den nye by kommer unge Johnny med sin far på arbejde – Johnny kan nu kalde sig broarbejder.

Årene går, og en dag dukker en ung kvinde op på arbejdspladsen. Hun var bare på besøg, men det besøg skulle ændre Johnnys liv. For den kvinde, som kollegaen introducerede ham for i 1991, endte med at blive Johnnys livspartner.

”Vi snakkede godt sammen, og det har vi gjort lige siden,” fortæller Johnny Fryhstyck.

I 1995 blev de velsignet med tvillingepiger, og det ændrede alt.

På jagt efter balance
For selvom han nød sit job som broarbejder, var det ikke altid let at kombinere det med familielivet.

”Jeg arbejdede hele tiden, både weekender, helligdage, aften og nat. Jeg var jo aldrig hjemme. Da tvillingerne kom, blev de bange for mig, når jeg kom hjem. De ville ikke kendes ved mig,” siger Johnny.

At se sine små døtre være bange for ham var hjerteskærende for Johnny. Han vidste, at han var nødt til at gøre noget for at ændre situationen.
 

Så en dag i foråret 1998 tog Johnny en beslutning, der skulle ændre hans liv. Han satte børnene i bilen og kørte ned til Sigurd Pedersen-kontoret, som i mellemtiden er blevet til det nu Arkil-ejede Stürup. Her spurgte han, om de havde et job til ham. Og det havde de.

”Det var en mandag. Jeg havde fri, og så tog jeg en beslutning,” siger Johnny.

Han begyndte at arbejde som anlægsarbejder og fandt endelig en balance mellem arbejde og familieliv.

I dag er det 25 år siden, Johnny begyndte i Stürup-afdelingen. Han elsker den frihed, der følger med hans job, og han nyder altid at have nye udfordringer at tage fat på.

Lidenskabelig biltosse
Ud over sit arbejde hos Arkil har Johnny også en stor passion for biler. Han har ejet et væld af forskellige biler – flere end han kan tælle – herunder en Volvo 740 limousine med seks døre og en ægte amerikansk Chevrolet Caprice, helst noget med en V8’er.

Han har også haft flere autocampere, som han og hans kone bruger til at udforske landet. Det giver ham den samme frihed, som han også elsker i jobbet.

”Jeg har altid haft en passion for biler, og det er en interesse, der har fulgt mig hele livet. Det giver mig den samme frihed som mit arbejde, og jeg elsker at udforske landet med min kone i vores autocamper”, siger Johnny Fryhstyck.

I dag er Johnny 57 år, en dedikeret medarbejder, en kærlig ægtemand og far og ikke mindst morfar. Hans 25-års jubilæum hos Arkil er en anerkendelse af hans mange års hårde arbejde og dedikation.

Stort tillykke med de 25 år og jubilæet fredag den 14. april 2023.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk