I regn og slud ruller vi fjernvarmen ud – og så med smil
Vejret viser sig bestemt ikke altid fra sin bedste side. Og regn og slud leveret med en kraftig kold vind
Men samtidig skal arbejdet gøres, og der skal også tages hensyn til borgerne. I den kombi er det ikke altid let at holde humøret højt. Men for sjakket, vi nu skal møde, lykkes det hver dag at vise overskud og brede smil, selvom vejret skader mere, end det gør gavn.
”Vi har et godt sammenhold, og hvis der er en i sjakket, der hænger med mulen i lortevejr, så kan han altid lige få en dårlig vittighed og et klap på skulderen. Det kan få smilet frem hos alle”, siger sjakbajs Mathias Iversen, der står mellem vand- og mudderpytter på Østerbro i den lille fynske by.
Det gode humør er ikke gået ubemærket hen. For borgerne har været så begejstret for sjakkets imødekommenhed, at Arkil har modtaget mails, der roser gutterne for deres overskud og smil. For når en borger skal ud med bilen, og sjakket skal stoppe deres arbejde for at give plads på villavejen, er det ikke med sure støn, men med smil og vink - selv i meget dårligt vejr.
”Det giver ikke mening at gå og være sur i lortevejr. Det bliver dagen ikke bedre af. Så kan vi lige så godt smile”, siger Mathias Iversen, der med et ekstra stort smil tager om sin kollega Glenn Andersen af begejstring over nyheden om rosende mails.
Siden august sidste år har de gravet haver, indkørsler og villaveje op for at hjælpe borgerne af med de dyre gas-varmeregninger og erstatte det med billigere fjernvarme.
”Borgerne er jo også generet af, at vi graver hele deres vej op, men hvis vi smiler og er imødekommende, så får alle det meget nemmere. Et smil gør faktisk ret meget”, siger Mathias Iversen.
Bolsjer mod sure miner
Store regnmængder har gjort arbejdsforholdene sjaskvåde, men sjakket har et hemmeligt våben mod dårligt humør.
”En pose bolsjer er også altid godt. Så tager vi lige to minutter og få et stykke sødt alle mand. Og så bliver vi enige om at komme i gang igen. Det er de små ting, der gør det”, siger sjakbajsen.
Det er stort set hele byen, der dropper gassen til fordel for fjernvarme leveret af Tommerup St. Varmeforsyning. Efter planen vil den lille by på Fyn være helt ovre på fjernvarme i sommeren 2024.