23. marts 2020

Gang i hjulene i Arkil

Der er fortsat gang i hjulene i alle grene af Arkil. Sådan lyder meldingen fra både ledelsen og fra byggepladser landet over.

​Trods en omfattende omlægning af de gængse arbejdsrutiner tegner det foreløbigt godt for Arkil. Torsdag kunne en tilfreds ledelse informere om en fortsat fyldt ordrebog og lyse forhåbninger for fremtiden:

"Indtil videre ser det ud til, at vores bygherrer ikke er gået i stå med kommende udbud, hvilket vi i direktionen har brugt megen energi på at få italesat nødvendigheden af i det offentlige rum," skriver adm. direktør Jørgen Søndergaard blandt andet i sin besked til de ansatte, hvor han samtidigt roser medarbejderne for deres indsats i en svær tid.

"Alle i Arkil har i den grad forstået at tage statsministerens ord til sig: ” Vi står sammen, men vi gør det på afstand”.  Tusind tak for det og lad os sammen fortsætte den linje i Arkil," skriver han.

En ny og anderledes hverdag

På landets byggepladser går arbejdet udfortrødent videre. 

"Vi kører på fuld styrke på projekterne. Dog er det med mindre hold på 2-3 mand sammen og med afstand til hinanden. Byggemøder med bygherren holdes selvfølgelig online. Men så længe, der ikke kommer flere restriktioner, og så længe leverandørerne kan følge med, så kan vi holde skruen i vandet, siger afdelingschef Martin S. Brunghart fra Arkils kontor i Aarhus, hvor de forventer flere udbud fra Aarhus Kommune i løbet af ugen.

Samme melding lyder fra en lang række af Arkils byggepladser. Arbejdet fortsætter trods en anderledes hverdag, hvor maskinførere fx. går direkte til deres maskiner i stedet for at mødes i skurvognen, og frokosten indtages forskudt eller alene og i behørig afstand mellem de ansatte.

På Arkils afdelingskontorer er der anderledes tomt end på byggepladserne. En stor del af funktionærerne arbejder nu fra hjemmet, mens enkelte fortsat møder ind på skift i mindre teams.

Enkelte steder meldes der om flere sygemeldinger end sædvanligt ligesom vi også selv har valgt at hjemsende enkelte medarbejdere præventivt.

"Normalt melder folk sig jo ikke syge, hvis de blot har lidt ondt i halsen. Men lige nu er det selvfølgelig anderledes, og vi bakker 100 procent op om, at vores medarbejdere følger myndighedernes anvisninger," siger afdelingschef i Sønderborg Mikkel Bigum, der samtidigt melder om fyldte lagre og meget få leveranceproblemer indtil videre.

Enkelte byggepladser rammes hårdere

Mens de fleste byggepladser har kunne fortsætte arbejdet uden problemer, har der været udfordringer enkelte steder. Det drejer sig især om de byggepladser, hvor arbejdet afhænger af offentlige tilsyn.
 
På Kastellet i København måtte man kortvarigt stoppe for en stor del af arbejdet, da de offentligt ansatte arkæologer, som er tilknyttet projektet, blev sendt hjem i sidste uge. Herefter måtte alt gravearbejde indstilles på ubestemt tid.
 
"Vi var lidt bekymrede en overgang og måtte køre på halvt blus i nogle dage, men god samarbejdsvilje fra vores bygherre løste problemet og vi kører nu videre som planlagt, siger projektchef Michael Pinderup".

Kontakt

Gitte Heck Holm
Direktionssekretær

Tlf. 73225044
gih@arkil.dk
Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk