3. juli 2023

Fire skridt op og et tilbage for 25-års jubilar

 

Efter fire trin op ad karrierestigen tog Jon Boi Pedersen et skridt tilbage ved indgangen til sit 25. år i Arkil. Nu fejrer han jubilæum som projektchef i Arkil Grundvandssænkning.

Nogle kollegaer har det bedst med at lave det, de kender og ved, at de er gode til. Andre søger jævnligt nye udfordringer og tager imod muligheden for at avancere, når den byder sig. Og enkelte ender med at tage et skridt ned ad karrierestigen igen.

25-års jubilaren Jon Boi Pedersen tilhører den sidste af de tre kategorier nævnt herover. I løbet af årene har han både været tekniker, entrepriseleder, vicevært og projektchef, og da han fik tilbuddet om at blive afdelingschef ved indgangen til 2022, slog han til.

”Jobbet var jo godt, og opgaverne var både sjove og spændende. Men jeg er typen, der gerne vil hjælpe, hvor jeg kan, og derfor havde jeg svært ved at holde mig til en fem dages arbejdsuge som afdelingschef,” siger Jon.

Han forklarer, at med de lange arbejdsdage var der ikke så meget tilbage af den fritid, som han gerne ville bruge sammen med sin hustru Dorthe, deres tre døtre og alle husdyrene, som foruden en hund tæller marsvin, kaniner, skildpadder samt fisk både ude og inde.

Derfor vendte Jon tilbage til sin forrige rolle som projektchef ved indgangen til 2023.

”Så nu er der også tid til fritid, selvom det i perioder bliver til mere end 37 timer om ugen. Men jeg mødte heldigvis Arkil, før jeg mødte Dorthe, så hun har altid været vandt til, at arbejdet fylder en del i mit liv,” siger han.

God stemning er vigtigst

Som projektchef befinder Jon sig godt. I Horsens deler han kontor med både Bro & Beton samt Miljøteknik, og han nyder ikke mindst det gode samvær med kollegaerne.

”Vi har en rigtig god og familiær tone, også mellem høj og lav, og det betyder meget for mig,” siger han.

De fleste af kollegaerne kender han da også mere end almindeligt godt. Indtil entrepriselederen August blev ansat i år, var Jon den af de fire medarbejdere i Horsens, som havde den laveste anciennitet. Og selvom Grundvandssænkning blev adskilt fra Miljøteknik i 2022, hjælper de to afdelinger hinanden med både maskiner, mandskab og sparring på opgaver.

Også når han skal pege på de største højdepunkter i sin karriere, fremhæver Jon den gode stemning. Han skal ikke bruge lang betænkningstid, før han peger på første etape af Damhusledningen, hvor Grundvandssænkning var med i fem år.

”Vi rundede byggemøde nummer 100, og det når vi altså ikke hver gang. Men det var et fedt projekt at være med på. Vi havde sat grundvandssænkningen så fornuftigt op, at selvom projektet gik i stå halvvejs, og vi måtte sadle om, så var det stadig en god sag,” siger han og fortsætter:

”Og så var stemningen god på tværs af alle parter, så det var også en rigtig hyggelig plads at komme på,” siger han.

Pølsevogn, jubilæum og ferie

Vi fanger Jon den 29. juni, hvor han har været med til at plyndre pølsevognen sammen med både timelønnede og funktionærer fra afdelingerne i Horsens til den årlige sommerafslutning. Dagen efter fejrer han sit jubilæum med kollegaerne på kontoret, og så går turen ellers til Mallorca med familien i to uger.

”Vi holdt op med at flyve sydpå, da vores yngste fyldt to, og vi skulle betale for fem sæder. Men nu vender vi tilbage igen, og det bliver rart at komme lidt væk,” siger han.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk