8. november 2022

Fejring gav førstegangsoplevelse for 25-års jubilar

Rene fejrer 25 års jubilæum

Da byggemodningen af Vision Park ved Kolding var på sit højeste, var han med. Rørlægning ved historiske mindesmærker som Ribe Domkirke og verdensarvsbyen Christiansfeld er også på CV'et. Igennem årene har han også ydet sit, da Arkil Anlæg Stürup håndterede et stort spildevandsprojekt i Esbjerg i 00’erne. Og så har han i flere år håndteret forsikringssager for Topdanmark.

47-årige Rene Ostersen har kort sagt prøvet lidt af hvert, siden han som 22-årig startede i det, der i dag hedder Stürup og er ejet af Arkil. Men fejringen af sit 25-års jubilæum bød alligevel på noget, som Rene ikke tidligere har oplevet i sit arbejdsliv.

”Det var rigtig hyggeligt, og mange både nuværende og tidligere kollegaer trodsede efterårsferien for at komme og ønske mig tillykke på værkstedet. Det var jeg meget beæret over, og jeg blev da også næsten en smule rørt,” siger Rene.

Kold begyndelse
Det var ellers en anelse op ad bakke på den kølige oktober-dag i 1997, hvor Rene stiftede bekendtskab med anlægsbranchen for første gang. Forinden arbejdede han i landbruget, så han kom direkte fra en lun kostald til den blæsende havn i Esbjerg, hvor han blev sat til at betjene en pladevibrator i tre hele dage.

”Det var dælme koldt,” siger Rene og fortsætter:

”Men jeg blev sat sammen med en dygtig rørlægger og lærte lige så stille en hel masse. Jeg kørte også lidt med nogle maskiner, selvom det jo var begrænset, hvad jeg blev sat til i starten som yngste mand i sjakket.”

Han oplevede dog en spirende begejstring for faget, og i vinteren 1998 kom han på rørlæggerkursus. Ni år senere, det vil sige i 2007, tog han struktøruddannelsen. Her fik han en masse merit, fordi han allerede var rørlægger, så han blev struktør på blot fire uger.

Elsker stemning på store projekter
Siden 2014 har Rene kørt Vestjylland tyndt, når han har lavet forsikringssager som rotteskader eller brud på fjernvarme eller vandforsyning. Nogle gange har han en kollega med, men ofte kører han selv og klarer opgaverne med en minigraver eller en håndskovl. Selvom det passer ham fint, hiver han særligt de store projekter frem af hukommelsen, når han bliver bedt om at tænke tilbage.

Som for eksempel Vision Park ved Kolding, som Anlæg Kolding, Anlæg Sønderborg og Anlæg Stürup har været fælles om at lave.

”I en periode var der mere end 30 Arkil-folk på samme tid. Og selvom jeg er sådan en, som foretrækker at spise frokost i min egen bil for at hvile hovedet, så nyder jeg den gode stemning på projekter, hvor mange kollegaer er samlet,” siger han.

Og kommer Rene så til at fejre flere jubilæer i Arkil?

”Det må tiden jo vise. Men jeg er glad for mit arbejde, så det er slet ikke utænkeligt,” siger han.

Læs mere om byggemodningen af Vision Park her: Tal taler for sig selv i stor byggemodning

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk