7. oktober 2021

Esbjergs gågade hædret med Brolæggerprisen

På vegne af Brolæggerlauget under DI Dansk Byggeri overrakte oldermand Claus Johnsen (forrest t.v.) Brolæggerprisen 2021 til Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune, med brolæggersjakket i baggrunden.

Det er ikke gået ubemærket hen, at vi igennem de seneste syv år har arbejdet på et brolægningsprojekt af de større for Esbjerg Kommune.

Både de erhvervsdrivende og de besøgende i byens en kilometer lange gågade har siden 2014 kunnet overvære arbejdet på nærmeste hold, og nu har arbejdet fået en af de største anerkendelser, et brolægningsprojekt kan opnå. 

Det skete, da Brolæggerlauget under DI Byggeri i går overrakte Brolæggerprisen 2021 til Esbjerg Kommune, der er bygherre på projektet.

Overrækkelsen fandt sted på torvet i Esbjerg, hvor Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen modtog prisen med de fem brolæggere fra Arkils Sturüp-afdeling i baggrunden.

Claus Johnsen, oldermand i Brolæggerlauget, ønskede Esbjerg Kommune tillykke:

"Det kræver faglighed, det kræver dygtighed, samarbejde og planlægning med erhvervslivet og butikker. En byggeleder, der har overskud og er omstillingsparat. Og så skal man kunne sit håndværk og formå at omsætte bygherrens og arkitektens ønsker til et stykke arbejde, og det har Arkil-Stürup A/S formået. Og så skal der en Kongensgade til."

Inspirationen til hele indretningen af gågaden er hentet fra Vadehavet. Belægningen i gaden skal ligne de strømribber, man møder i strandkanten, hvor vandet bølger frem og tilbage.

Ved at variere granitstenenes farve, størrelse, overflade og arbejde med belægningens fald kopieres naturens enestående mønstre. I sidegaderne er chausséstenene lagt i bølgeforbandt for at illustrere bølger langs strandkanten. Gule lysinstallationer forestiller ravklumper, som er skyllet op på stranden. På samme måde afspejler inventaret i gaden også vadehavstemaet med eksempelvis læhegn med marehalm og bølgebænke.

Arbejdet har været fordelt på fem etaper. Den første vandt vi i 2014, og den sidste vandt vi i 2019. Flere af Arkils brolæggere har været med hele vejen igennem, og nu er de i gang med endnu et brolægningsprojekt i Esbjerg – denne gang gælder det sidegaderne til gågaden, som også står foran en større renovering. 

Læs mere om brolægningen af Esbjergs gågade her.

 

KONTAKT

 

Kim Mejer
Projektchef

TLF.: 26884411
KME@ARKIL.DK

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk