Arkil skal binde Odense By sammen i stort byrumsprojekt
Sådan kommer det sydligste område til at se ud i vores projekt. Det udgør bydelens største bebyggelse med sin placering tæt på rådhuset, Vestergade og Albani og Skt. Knuds kirker.
Vi har netop sat vores underskrift på stort byrumsprojekt i hjertet af Odense. Projektet, der blandt andet omfatter kloakering og belægningsarbejde i forbindelse med nedlæggelsen af Thomas B. Thriges Gade, løber over tre år.
Odense midtby er i disse år ved at ændre udseende markant. Den omstridte Thomas B. Thriges Gade, der siden 1960’erne har skåret Odense over i to halvdele, er blevet ”nedlagt” og et storstilet anlægsprojekt har været i gang de seneste tre år.
Nu er turen kommet til anlæggelsen og færdiggørelsen af selve byrummet. Vi har netop underskrevet aftalen for belægnings- og byrumsarbejdet i den sydligste del af Thomas B. Thriges Gade ved Albani Torv og området, der hedder ruinen.
For afdelingschef Jannik B. Lund er det en vigtig opgave at få for afdelingen.
”Nu har vi for alvor cementeret os i Odense. Opgaven for Odense Kommune er vigtig for os, da den er langvarig og giver os grobund for at cementere os yderligere i Odense og på Fyn de kommende år.”
Synlighedsfaktoren her i centrum af Odense er vigtig for Arkil, understreger afdelingschefen, der ser frem til at arbejde på byrumsprojektet de næste tre år.
”Det første der skal ske er, at vi skal lave kloakeringsdelen. Det regner vi med at blive færdige med i år. Herefter følger et omfattende belægningsarbejde, som sammen med nye bænke, springvand og andet skal ende med at fuldende nedlæggelsen af Thomas B. Thriges Gade og redefineringen af Odense.”
Det er et enormt byprojekt, der har til formål at binde den gamle bydel i Odense sammen med gågaden.
”Gennem årene har de to dele ikke hængt sammen pga. den store vej i midten, men det bliver en stor faglig opgave at være med til at binde Odense sammen igen,” lyder det fra Jannik B. Lund, der netop har sat sin underskrift på den treårige kontrakt for Odense Kommune.