28. juni 2022

Sejren betyder alt for Arkil-lærling Simone Olsen

Hun ville egentlig have været smed. Men efter en uge i praktik som bygningsstruktør i Arkil ændrede hun fuldstændig kurs. I dag er Simone Olsen nykåret Danmarksmester i faget bygningsstruktør ved DM i Skills 2022. 

 

 

SERIØST?! Er det seriøst os, de råber op?” 
 
Simone Olsen og Andreas Creutzberg kigger på hinanden. De sidder inde i det store telt til afslutningsceremonien ved DM i Skills, og de to bygningsstruktørlærlinge fra henholdsvis Arkil og CG Jensen skal lige bekræfte hinanden i, at de hørte rigtigt. Men den er god nok. Det er deres navne, som lige er blevet råbt op som vindere af DM i Skills i faget bygningsstruktør.
 
Og før de helt når at forstå det, er de på vej op på scenen for at modtage deres diplom, trofæ og et velfortjent kram af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. 
 
”Adrenalinen pumpede stadig rundt i kroppen efter tre hårde konkurrencedage, hvor vi sammenlagt havde arbejdet 50 timer plus tegnet videre, når vi kom hjem fra konkurrenceteltet,” fortæller Simone i dag. 

Elsker faget

DM i Skills har været et intenst forløb.
  
”Det var den vildeste oplevelse, og for mig betyder sejren alt. Jeg brænder for og elsker faget helt ind i hjertet. Det er bare en følelse i kroppen, jeg ikke kan forklare,” siger Simone. 
 
Og måske er det netop følelsen af at være landet på sin helt rette hylde, som Simone oplever. Det kan hun blandt andet takke en yderst ihærdig og vedholdende lærer på erhvervsskolen for. For selvom hun siden 8. klasse havde haft en helt klar ide om, at hun skulle være smed, så blev hendes lærer bare ved med at presse på for, at hun skulle give struktørfaget en chance. 

Efter blot en uge i praktik hos Arkil skulle Simone ikke længere være smed, men bygningsstruktør.
 
”Jeg kan ikke se, at jeg skal lave noget andet. Jeg elsker at være kreativ og arbejde detaljeorienteret, og det er vi jo, når vi pudser og glitter. Og så jeg er bare så glad for armering,” smiler Simone. 
 
Takker Andreas og kollegaerne

Simone og Andreas er enige om, at de ikke kunne have taget sejren hjem uden hinanden. Deres makkerskab er unikt. Deres styrker og svagheder komplementerer hinanden godt, hvor Simones styrke er jernarbejdet, og Andreas’ er træværk og at binde hurtigt. Og derudover er de gode til at lytte og være der for hinanden.
 
Men kollegaerne i Arkil har også en del af æren for Simones succes. 
 
”Kollegaerne ude på byggepladserne har udfordret mig og presset mig. Jeg er vant til at ville bevise, at jeg sagtens kan begå mig i faget og er vant til at løbe stærkt,” siger Simone. 
 
DM-oplevelsen sidder stadig helt frisk i kroppen. Og selvom det var hårdt og krævende, og deres kroppe og hoveder næsten ikke kunne rumme mere under afslutningsceremonien, så er Simone klar i mælet. 

"Vi går efter et DM mere,” siger hun med et kæmpe smil på læben.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk