8. januar 2024

Lærlingen Peter mødte statsministeren

Statsminister Mette Frederiksen besøger Erhvervsklasserne i Solrød
Statsminister Mette Frederiksen snakkede blandt andre med Peter om, hvordan ordningen med Erhvervsklasserne i Solrød fungerer.

Det opsigtsvækkende samarbejde mellem Erhvervsklasserne i Solrød og virksomheder som Arkil fik statsminister Mette Frederiksen til at kigge forbi.

 

Det er ikke hver dag, statsministeren lægger turen forbi for at hilse på en kollega. Men det skete en dag i november, hvor Mette Frederiksen besøgte Erhvervsklasserne i Solrød.

Erhvervsklasserne er et praktisk orienteret alternativ til folkeskolens 8. og 9. klasse. Her er der fokus på at gøre eleverne klar til at søge ind på en erhvervsuddannelse, og det indebærer blandt andet erhvervspraktik to dage om ugen.

En af de unge elever var Peter Rahbæk Bødker Pedersen, der nu er i lære som anlægsstruktør hos Arkil.

”Jeg var træt af at gå på min gamle skole, og det havde været godt for min storebror at gå i Erhvervsklassen. Så det ville jeg også gerne prøve, og det endte jo meget godt,” siger han.

Vil gerne hjælpe unge

Arkil er en af de virksomheder, der samarbejder med Erhvervsklasserne i Solrød. Det var i slutningen af 8. klasse, at Peter kom i praktik hos Arkil, og han faldt hurtigt til på byggepladsen i Solrød, hvor Arkil opførte et blødgøringsanlæg til vandværket.

”Jeg synes, det er stort, hvis vi kan være med til at hjælpe de unge igennem deres skolegang ved at give dem nogle andre oplevelser, end de får i et klasselokale,” siger Arkil-formand Michael Lindgaard Hansen, der har kontakten med Erhvervsklasserne.


Peter Rahbæk Bødker Pedersen (t.v.) startede i praktik som anlægsstruktør hos formand Michael Lindgaard Hansen, da han var færdig med 9. klasse i sommeren 2023.

Det gik så godt med Peter, at han blev ansat som ungarbejder over sommerferien. Og da han begyndte i 9. klasse, aftale han og Michael at holde kontakten med henblik på en læreplads.

”Vi mangler jo også de unge mennesker, og Peter haft masser af gå-på-mod og lyst til at lære lige fra starten. Så heldigvis ville han gerne skrive kontrakt med os,” siger Michael.

Minder om juniormesterlære

Regeringen præsenterede tidligere i år et forslag om juniormesterlære til skoletrætte folkeskoleelever. Forslaget minder meget om Erhvervsklasserne i Solrød, der har bevist deres værd i mere end ti år.

Det var succesen i Solrød, der fik statsministeren til at lægge turen forbi. Her mødte hun flere nuværende og tidligere elever, blandt andre Peter, som tog mødet i stiv arm.

”Det var sådan set stille og roligt. Vi snakkede bare om, hvad der var det gode ved at gå i erhvervsklassen, så hun kunne gå videre med det,” siger Peter og fortsætter:

”Jeg fortalte hende jo også, hvor jeg er i lære nu – hun vidste godt, hvad Arkil er.”

For tiden er Michael Lindgaard Hansen i dialog med Erhvervsklasserne om at tage endnu en praktikant.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk