Arkil klædt på til at møde unge med særlige behov
Nyt kursus giver Arkils mentorer og lærlingeansvarlige konkrete værktøjer til at støtte lærlinge med særlige behov som fx ADHD og autisme.
Ifølge Kenneth Christiansen, formand og mentor i Arkil, har kurset gjort ham endnu bedre rustet til at møde lærlinge med tillid og forståelse. Foto: ZBC
I Arkil har vi en lang tradition for at uddanne dygtige lærlinge, og nu tager vi endnu et vigtigt skridt mod at sikre de bedste forhold for alle medarbejdere.
Lærlingeansvarlige og mentorer fra vores afdelinger på Sjælland og Fyn har netop deltaget i et helt nyt kursus hos ZBC i Næstved. Formålet med kurset er at styrke vores medarbejderes kompetencer, så de bedre kan tage imod og støtte lærlinge og kollegaer med særlige behov, herunder ADHD og autisme.
Kenneth Christiansen, formand hos Arkil, fremhæver især de konkrete værktøjer, han har fået med sig fra kurset:
"Kurset gav mig en langt bedre forståelse for de unge mennesker og deres udfordringer. Jeg føler mig nu bedre rustet med konkrete redskaber til at møde lærlinge og medarbejdere med tillid og forståelse."
Peter Hein Svendsen, projektchef og lærlingeansvarlig, deltog også på kurset og ser store perspektiver i, hvordan denne viden kan integreres i det daglige arbejde:
"Vi ønsker at skabe de bedst mulige rammer for alle vores lærlinge. Kurset hjælper os med at sikre, at vores mentorer kan møde hver enkelt ung, præcis hvor de er, både fagligt og personligt. Vi tror på, at et arbejdsmiljø præget af åbenhed og forståelse kan gøre en stor forskel i lærlingenes hverdag og fremtid."
Kurset hos ZBC er det første af sin slags og fokuserer på konflikthåndtering, forståelse af udviklingsforstyrrelser og en mere sammenhængende tilgang til lærlingeforløb.
Vi arbejder på at kunne tilbyde lignende kurser til de relevante medarbejdere i Jylland, så vi fortsat kan udvikle os som arbejdsplads og bidrage positivt til lærlingenes uddannelsesforløb og trivsel.
Peter Hein Svendsen, projektchef og lærlingeansvarlig i Arkil, ser store perspektiver i, hvordan et arbejdsmiljø præget af åbenhed og forståelse kan gøre en stor forskel i lærlingenes hverdag og fremtid. Foto: ZBC