13. oktober 2020

Arkil bringer robotteknologi ud på byggepladserne

Arkils robotfliseskærer

Arkil har investeret i den banebrydende mobile robotløsning for on-site skæring af tegl, fliser og øvrige byggematerialer på byggepladsen. Robotten er den første produktionsrobot til anlægsbranchen og er udviklet i et længerevarende samarbejde mellem Arkil og robotvirksomheden Odico.

Kort om robotten

Konventionel skæring af fliser er krævende arbejde og giver ofte støv og støjgener for både medarbejdere og borgere i arbejdsområdet. Med fliseskærerobotten kan arbejdet udføres uden gener i form af støv og støj, da skæringen foretages af en robot i en indkapslet trailer. Hele systemet betjenes via en intuitive iPad-betjening. Fliseskærerobotten er indbygget i en lukket standard trailer, og med en samlet vægt på 2 ton kan den trækkes af en varebil.

Ny teknologisk udvikling

Teknisk direktør i Arkil A/S, Jan Schmidt, ser flere perspektiver i den nye fliseskærer:
”Vi er med til at tage hul på en ny teknologisk udvikling i anlægsbranchen. Robotter og tilhørende software kan være med til at udvikle virksomheden og forbedre kvalitet og øge produktiviteten, men lige så vigtigt er det, at vi er med til at reducere meget af det nedslidende og tunge arbejde, vores branche også er udfordret af,” siger Jan Schmidt.

Jan Schmidt fremhæver det innovative arbejde, der har fundet sted: ”Ideen til fliseskærerobotten er opstået i et udviklingssamarbejde med Odico og en af vore kunder, Aarhus vand. I vores løbende samarbejde har vi skabt det fornødne rum til at tænke nye tanker, muligheder og måder at gribe arbejdet an på.”

Anders Bundsgaard, CEO Odico A/S, udtaler: 
”Det er banebrydende for branchen, at vi nu har mulighed for at spænde en trailer med en industrirobot efter en personbil og overlade den intuitive betjening af robotten til en håndværker på en byggeplads, og salget til Arkil A/S varsler et holdningsskifte i branchen”.

 

Arkils robotfliseskærer i brug

Kontakt

ARKIL
Torben Strandby Andersen
Divisionsdirektør 

Læs mere

Læs mere om robotfliseskæreren på arkil.dk/innovation eller om vores partnering-aftale med Aarhus Vand

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk