Fundering med minipæle i baggård

Forud for et etagebyggeri har vi funderet i en baggård i Esbjerg med trange adgangsforhold og skærpede grænseværdier for vibrationer. 

Facts

Projektperiode
2024 (6 dage)
Bygherre
BST Entreprise / 2M Byg & Administration
Kontraktsum
0,3 mio. kroner

Stort hensyn til omgivelser

Pælefunderingen blev udført i en baggård med trange adgangsforhold. Alt grej og materialer er kørt ind i baggården gennem en portåbning med frihøjde på ca. 3 meter.

Opgaven er løst med monitorering af vibrationer på nærtliggende bygninger. Grænseværdierne herfor var fastsat til de skærpede grænseværdier iht. DIN4150-3, kat. 3. Piloteringen er gennemført med maksimale udslag på blot 30 pct. udnyttelse af skærpede grænseværdier.

Kvalitetssikringen blev udført iht. DS1140, herunder uafhængigkontrol.

Reducerede omkostninger for bygherre

Der blev fra start arbejdet efter et rammekriterie på 200kN pr. pæl (regningsmæssigt), som var oplyst af sagens rådgiver. I løbet af projektet ønskede rådgiver at udvide rammekriteriet med et ønske om en minimums pælelængde.

Minipælenes gode fleksibilitet førte også til en besparelse for Bygherre, da vi ifm. udførelsen kunne eftervise, at pælene kunne holde den ønskede bæreevne ved kortere pælelængder end antaget i udbudsmaterialet.

Fuldsvejser samlinger på stedet

Pælene er udført som standard minipæle i Ø219x4,5mm. 

Alle pælesamlinger udføres som fuldsvejste samlinger og uden muffer, hvorved både Den Danske Rammeformel og/eller geostatisk beregning kan anvendes til kontrol af pælenes bæreevne.

Til denne opgave blev der 103 stk. Ø219mm minipæl i varierende længder. Det svarer til ca. 500 meter pæl i alt.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk