21. maj 2019

85.000 tons asfalt på E45

I de kommende sommer måneder skal der udlægges nyt asfalt på E45 Østjyske motorvej mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd. Arkil har udført de to tidligere entrepriser, og får også fornøjelsen af den afsluttende opgave på strækningen.


Bilisterne på strækningen mellem Skanderborg og Aarhus kan godt begynde at glæde sig til fornyet køreglæde. Arkil påbegynder den 24. maj arbejdet med at lægge ny belægning på motorvejsstykket. Det er det øverste lag asfalt, slidlaget, som skal lægges ud. Slidlaget skal bl.a. skabe god friktion, komfort, stabilitet og reducere støj.


Alle gode gange tre
Med opgaven i hus er det nu tredje gang, Arkil udfører arbejde på E45 strækningen for Vejdirektoratet.

I 2017 udførte vi en forstærkning af nødsporene som optakt til selve udbygningen af motorvejs-strækningen. I 2018 stod Arkil for selve udbygningen fra fire til seks spor, og nu lægges asfalten, der afslutter hele motorvejsprojektet. 
Den afsluttende belægningsopgave rummer ca. 25 % afspærrings- og anlægsarbejde og ca. 75 % asfaltarbejde, og til opgaven forventes der at blive brugt 85.000 tons asfalt til arbejdet.

Lars Kim Jørgensen, divisionsdirektør for Arkil Asfalt, er mere end tilfreds med den nyvundne belægningsopgave.

"Vi er rigtig glade for ordren, og at vi så også kan fuldende Arkils forudgående arbejde på strækningen, gør jo kun opgaven endnu bedre. Derudover glæder vi os til at fortsætte samarbejdet mellem asfaltdivisionen og anlægsdivisionen."


Arbejdet udføres i 3 etaper
Nedenstående billeder viser, hvor og hvordan belægningsarbejdet fra maj til august skal udføres. 

KONTAKT 

Lars Kim Jørgensen
Divisionsdirektør, Arkil Asfalt

lkj@arkil.dk
2016 5154


Ulrich Damgaard Sørensen
Projektchef, Anlæg Aarhus

uds@arkil.dk
6161 8936

Fakta om opgaven

Arbejdet skal udføres fra 24. maj til 27. august 2019. 

På den 15 kilometer lange strækning skal Arkil udføre udskiftning af 8 – 9 cm ABB lag i de eksisterende kørebaner, inden der skal udføres slidlag på alle tre nye kørebaner samt nødsporet.

Samlet set skal der produceres og udlægges 85.000 tons asfalt. Asfalten produceres primært i Hasselager og Skive.

Ca. 10 funktionærer og 25 timelønnede skal stå for udførelsen af opgaven.

Divisionsdirektør Lars Kim Jørgensen fra Arkil Asfalt er kontraktansvarlig, mens projektchef Ulrich Damgaard Sørensen fra Anlæg Aarhus er projektansvarlig og står i spidsen for projektorganisationen. 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk