27. november 2019

60.000 m2 belægning ved Aarhus Havn

Anlæg Aarhus skal over de næste 10 måneder lægge ny belægning, etablere veje, opsætte belysningsanlæg og føre kabler til tekniske installationer ved den nye færgeterminal i Miljøhavnen i Aarhus.


Det blæser en halv pelikan fra øst, mens Arkil medarbejderne knokler på med belægningsentreprisen på den nye færgeterminal i Miljøhavnen i Aarhus.

Der bygges i øjeblikket en ny færgeterminal, hvor trafikken fra Molslinjens hurtigfærger flyttes fra Pier 3 til Østhavnen. Byggeriet skyldes, at havnens aktiviteter på Pier 3 skal overgives til Aarhus Kommune, og at man ønsker at lede Molslinjens færgetrafik udenom midtbyen.

Hele projektet omhandler etablering af kajer, fundamenter for ramper, fjernelse af eksisterende mole, sandopfyldning af kajområdet, etablering af vej langs molen samt belægnings- og belysningsopgaver, hvor sidstnævnte entrepriser udføres af Arkil.

”Det er en spændende og stor opgave for vores afdeling, og vi har allerede lagt omkring 20.000 m2 ud af de ca. 60.000 m2 belægning af både asfalt og belægningssten,” fortæller projektchef Jim Bech Nielsen fra anlæg Aarhus.

Udover belægningsarbejdet har medarbejderne også etableret betonfundamenterne til belysningsanlæg og betonplads til vaskeanlæg m.m.

”Vi har et rigtigt godt samarbejde med Aarhus Havn og de øvrige entreprenører på pladsen, som har været medvirkende til, at vi allerede har lagt de første 20.000 m2 belægningssten. Samtidig med at vi udfører belægningerne på færgeterminalen, er vi i gang med at forberede ca. 300 meter vej ved Oliehavnsvej, som skal stå klar til nytår. Derudover udfører vi også ca. 7.500 m2 belægningssten med kantsten, cykelsti og vej på Østhavnsvej,” siger Jim Bech Nielsen.
 
Arkils arbejde gik i gang i september 2019 og forventes at stå færdig i august 2020.

Kontakt

Jim Bech Nielsen
Projektchef

Tlf. 24440563
jbn@arkil.dk
 
Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk