29. juni 2023

40-års jubilæum: Fra håndmand til formand

Fra de tidlige dage som ung håndmand til sin nuværende rolle som formand hos Anlæg Næstved har Peter på den ene eller anden måde sat sit fingeraftryk på den sjællandske by. For han er selvfølgelig født der, og har altid haft en særlig tilknytning til byen. Han er ikke blot en arbejder, der pendler ind og ud.  

"Jeg har boet her, arbejdet her og bygget her. Næstved er mit hjem, og det vil det altid være," siger Peter.

Tog fejl af bussen
Den nu 58-årige Peter Rafael Laursen begyndte sin karriere i byggebranchen på en noget atypisk måde.

"Som 18-årig tog jeg jo fejl af skolebussen og arbejdsbussen, så jeg røg en tur på arbejde i stedet for at blive i skolen," griner Peter og mindes sin tidlige start på arbejdslivet. 

Den lille fejltagelse skulle vise sig at blive begyndelsen på et langt liv i Arkil. Det hele startede i 1983, da den Peter søgte job hos den lokale Næstved, entreprenørvirksomhed Kurt Petersen (der senere overtages af Arkil i 1998).

"Jeg startede jo bare som almindelig håndmand, for jeg kunne godt lide at være ude og bruge mine hænder. Så det gav sig selv," fortæller Peter.

Har prøvet det meste på en byggeplads
De første 10 år har Peter fart på. Han gik aldrig af vejen for at få snavs under neglene og være aktiv på byggepladsen. Han prøver stort set alle roller på byggepladsen af:
Struktør, maskinfører og senere kloakmester, der i 1992 fører til rollen som formand. En rolle, som han siden har haft i over tre årtier.  

”Jeg kunne godt med alle mennesker, og så var jeg jo også god til at kommandere med dem”, griner Peter for sjov.

Frihed under ansvar
Ordsproget har været en ledetråd gennem hans karriere som formand og en filosofi, som han har delt med sine kolleger. Og Peter går op i at behandle kunder og bygherrer ordentligt. For så kommer de igen og igen.

”Vi har mange loyale kunder, og det tror jeg langt hen ad vejen skyldes, at vi behandler dem ordentligt og laver et godt stykke arbejde”, siger han.

En branche i forandring
I løbet af sine 40 år på arbejdsmarkedet har Peter Laursen været vidne til utallige forandringer og udviklinger. Især indførelsen af computer-teknologien har haft stor indflydelse på branchen siden hans tid som ung formand tilbage i midten af 90'erne.

"Lige pludselig sad vi der bag et tastatur. Det var en stor omvæltning," siger Peter.

Selvom ham og pc’en aldrig helt er blevet bedste venner, erkender han, at teknologien er uundværlig i dagens moderne byggeprojekter.

"Jeg bruger jo stadig ét-finger-systemet, men det er altså hurtigt," griner Peter.

20 motorcykler og to Mercedes’er
Udover sit arbejde som formand har Peter også en lidenskab for motorcykler og veteranbiler. Med hele 20 motorcykler i folden og to Mercedes-veteranbiler må vi erklære ham som en ægte entusiast.

Men når det kommer til hans firmabil, en Ford Focus fra Arkil, siger han blot med et smil:

"Det er en okay bil… Men lad os være ærlige, intet slår en ægte Mercedes", fortæller han.

40-års jubilæum
Fire årtier er gået utrolig stærkt. Gennem tiden har Peter sat sit præg på Næstved, og han gør det forsat med stolthed. Og selvom det er mange år, så er tiden ved Arkil ikke forbi, for i morgen klokken 6 stempler Peter ufortrødent ind, klar til en ny dag.

Tillykke, Peter!

Arkil. 40-års jubilæum. Peter Rafael Laursen

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk