20. juni 2023

40 år I Arkils maskiner

Maskinfører Hans Marius Sørensen fra anlæg Randers har siddet bag rattet eller styret joysticket på de fleste maskiner. En dag i juni smuttede han dog i Hadbjerg Forsamlingshus i stedet for i Komatso 210’eren. Det var for at blive fejret af sine kollegaer og sin familie for sit 40-års jubilæum i Arkil. 

 

”Det startede med en traktor. En ”bette” Ford 5000 med kompressor til lufthammer,” siger Hans Marius Sørensen, der er maskinfører i Anlæg Randers og 40-års jubilar.

Vi er i 1983. Hans er lige gået ud ad døren på Royal System fabrikken i Randers for sidste gang. Jobbet som arbejdsdreng bliver et kort et af slagsen, for arbejdslivet på fabrik er slet ikke ham. Den friske luft og en underlæggende fascination for maskiner kalder i stedet for. Han bliver i ansat hos Entreprenør Søren Sterup til at banke huller i huse og lave fjernvarme kanaler.

Tre-fire timers træning
Efter nogle år bliver der en stilling ledig til at køre en gummihjulsmaskine. Hans er lun på et internt job- og maskinskifte, og jobbet bliver hans. Men han har ikke kørt gravemaskine før. 

”Jeg fik tre-fire timer til at øve mig, hvor jeg skulle fjerne lidt jord ved et fjernlager. Og så sagde min formand, at nu kunne jeg jo det,” siger Hans.

Han bliver kastet ud i et fjernvarmeprojekt i Randers. Og det projekt glemmer han aldrig.

”Jeg startede med at rykke en vandledning over,” siger Hans med et skævt smil og fortsætter:

”Men der var ingen skældud, for sådan kan det jo gå en gang i mellem.”

Gode kollegaer og fart på
For Hans er dagligdagen bedst, når der er faglige udfordringer og der skal tænkes alternativt i udførelsen.

”Der skal helst ske noget. Jeg gider ikke læsse jord på en dumper hele dagen lang, hvis jeg kan blive fri” siger Hans.  

På højde med de faglige udfordringer ligger også gode kollegaer.

”Gode kammerater og kollegaer betyder også meget for mig i min hverdag,” siger Hans.

10-15 gode år endnu?
Ledelsen og kollegaer i anlæg Randers sørgede for god fejring af jubilæet på dagen, hvor Hans’ familie også deltog. Derudover modtog han også et lykønskende opkald fra Jesper Arkil.

”Jesper ringede og ønskede mig tillykke med jubilæet, og så jokede han med, at der stadig måtte være 10-15 gode år tilbage i mig endnu,” siger Hans og forsætter med et glimt i øjet:

”Det må vi jo se.”

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk