8. juni 2023

25-års jubilar: ”Hver dag er en dejlig dag”

Britta Krüger fra Arkil Vejservice i Tønder har skiftet arbejdsgiver to gange, selvom hun har været i samme job i 25 år. Glæden ved at arbejde ude i det fri har dog været den samme hele vejen igennem.

Når Britta Krüger slår øjnene op til endnu en arbejdsdag, ved hun, hvad der venter. Hun skal ud at bekæmpe ukrudtet i Tønder Kommune. Hun kan høre fuglene synge, indtil hun starter maskinen. Og når maskinen kører, synger P5 videre i høreværnene.

”Jeg synes, at hver dag en dejlig dag. Især om sommeren,” siger Britta, der for nylig fejrede sit 25-års jubilæum.

På mange måder har Brittas job været det samme igennem alle 25 år. Fællesnævneren har været, at hun igennem alle årene har været med til at holde veje, stier og grønne arealer ved lige, og det gør hun stadig.

Til gengæld er arbejdsgiverne blevet skiftet ud et par gange. I 1998 startede Britta hos Nørre-Rangstrup Kommune, som i 2007 blev indlemmet i Tønder Kommune. Og da Tønder Kommune i 2016 sendte driften af veje og parker i udbud, var Britta blandt de medarbejdere, der fulgte med over i Arkil.

Glad for det velkendte

Hun bemærker, at det særligt på ét område er anderledes at være i Arkil, end det var at være hos kommunen.

”Nu forsøger vi jo at gøre alt så billigt som muligt, og i Arkil prøver man også hele tiden at finde på nye ting, der kan gøre arbejdet mere effektivt,” siger hun og tilføjer:

”Men for mit vedkommende er der nu ikke så meget, der er anderledes i dag, end før vi blev en del af Arkil.”

Og det er positivt ment, for Britta er glad for det velkendte. Derfor holder hun også mest af sit arbejde om sommeren, hvor det ligger fast i et skema, hvornår hun skal køre ud til hvilke områder af kommunen, der målt på areal er Danmarks største. Her kører hun rundt på sin Egholm-maskine og sprøjter ukrudt med den påmonterede Weedeye, der sørger for at minimere forbruget af sprøjtegift, indtil Tønder Kommune bliver pesticidefri til næste år.

Holder vejene sikre

Om vinteren forholder det sig anderledes. Her er der langt færre faste opgaver, og en stor del af afdelingens arbejde afhænger af, hvilke opgaver kommunen ønsker udført. Det kunne for eksempel være træfældning og beskæring, som Britta også har lang erfaring med.

”Den slags arbejde kan jeg også rigtig godt lide. Men når der så ikke lige er så meget at lave, kan man godt komme til at føle sig lidt forkert. Så kan jeg bedre lide sommeren, hvor man bare kan køre ud og arbejde,” siger Britta.

Hun spiller desuden en vigtig rolle i at holde vejene sikre om vinteren. Her kører hun vintervagt i den nordlige del af kommunen, når følere i vejene viser, at det er fugtigt, og temperaturen er lav. Så bliver Britta kaldt ud kl. 3, og imens manden, hunden og de fleste andre sover videre, starter hun bilen og kører ud på vejene. Her hjælper sensorer på bilen med til at bedømme forholdene, og med input fra Britta og elektronikken kan kommunens tekniske forvaltning beslutte, om der skal saltes.

”Men det er ikke mig, der strøer. Så når jeg færdig ved halv seks-tiden, tager jeg videre på arbejde,” siger hun.

Napper fem år mere

Og står det til Britta, kommer det til at fortsætte sådan i fem år endnu. Til den tid fylder hun 67, og så er det tid til at gå på pension – men det er bestemt ikke for at sætte sig i en stol og falde hen, som hun siger.

”Så skal der rigtig gang i alt muligt derhjemme med drivhus, krydderurter og en hel masse andet.”

Arkil vandt driften af Tønder Kommunes veje og grønne områder igen i 2022. Kontrakten løber indtil 2026 med option på forlængelse i to gange ét år.

Læs mere: ARKIL TILDELT VEJSERVICE-KONTRAKT I TØNDER

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk