4. maj 2023

25 år-jubilar sværger til god tone og "dum" humor

Da Daniscos salatfabrik flyttede fra Aarhus, tog Bob Christensen et midlertidigt job som asfaltarbejder. Det er nu 25 år siden.

Det lå ikke i kortene, at Bob Christensen skulle blive asfaltarbejder, og så alligevel. For da Danisco i 1997 flyttede sin produktion af salater fra Viby til Skælskør, var Bob Christensen begyndt at savne hverdagene ude i det fri, som han kendte fra sin tid i tømrerfaget.

Han havde ikke været ledig i mere end to uger, da hans bror foreslog ham at give asfaltarbejdet en chance.

”Der var en ledig plads på min brors asfaltsjak, så den plads tog jeg som en midlertidig løsning,” siger Bob Christensen, der i dag er 51 år.

Han fandt dog hurtigt ud af, at arbejdet passede ham godt. Der var en god tone på sjakket, og selvom vejret er til den kølige side i efteråret og foråret, var han godt tilfreds med at have byttet hårnet og salatfabrik ud med asfalt og maskiner under åben himmel.  

Selvom mange af kollegaerne er nogle andre i dag, fremhæver Bob stadig det gode sammenhold på sjakket som det første, når samtalen falder på arbejdslivet.

”Det er jo de gode kollegaer, der gør, at man glæder sig til at gå på arbejde om morgenen. Vi er dybt seriøse omkring vores arbejde, men der er altid tid til at fyre jokes af. Og selvom der er stor forskel på vores alder i sjakket, er vi alle nogle drengerøve,” siger Bob.

Lydbog i tromlen

Igennem årene har Bob stiftet bekendtskab alle de maskiner og funktioner, der hører til asfaltarbejdet. Som regel kører han dog i tromle, og det betyder, at han ofte triller rundt lidt for sig selv bagved de andre.

Bob fortæller, at han har vænnet sig til det. Faktisk er han kommet til at holde så meget af det, at arbejdsdagen nogle gange er for kort.

”Jeg hører tit lydbøger i tromlen – Steven King, Jack Reacher eller en god krimi – og så er det jo træls, hvis vi er færdige lige midt i et spændende kapitel,” siger Bob med et glimt i stemmen.

Også de lange hjemsendelser om vinteren, der følger med det vejrafhængige asfaltarbejde, passer ham fint. Igennem de mange år, hvor han boede med sin ex-kæreste, stod Bob for det huslige derhjemme om vinteren.

”Så var det jo ordnet, når hun kom hjem. Om vinteren får jeg også ordnet nogle af alle de praktiske ting, man ikke får ordnet i hverdagen. Men jeg har jo også altid vidst, at jeg ville komme i arbejde igen, når den nye sæson startede. Det er nok derfor, jeg aldrig har taget en vintertjans,” siger han.

Og opskriften på at holde ved og holde ud i det samme job igennem 25 år? Ifølge Bob er det en blanding af vedholdenhed og at være mod andre, som du ønsker, de skal være mod dig selv. Nå ja, og så noget med den måde, man siger tingene på:

”Hvis man har en god tone og en dum humor, falder man jo ind de fleste steder.”

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk