18. maj 2020

2. etape på Flyvestation Værløse afsluttet

Halvandet års arbejde på Flyvestation Værløse nåede i sidste uge sin ende, da vi 12. maj kunne afslutte etape 2 af det omfattende byudviklingsprojekt.

1. Oktober 2017 startede første etape, hvor der over en periode på otte måneder skulle anlægges veje og afløb til spildevand samt en ny bro. Efter noget nedrivning startede så anden etape med de udendørs områder ved Hangar 3, som indeholder en sportshal og et fælleshus.

"Opgaven er gået fra 26 til 70 mio. kroner, i og med at vi har gjort det godt og derfor har kunne fortsætte derude. Så det er selvsagt glædeligt. Vi er glade for at, at vi også fortsætte på projektet herude, som har været blandt de mere spændende af slagsen, bl.a. grundet Flyvestationens historie, fortæller formand Janus Olesen.

At hjælpe til med udgravning og flytning af rekvisitter under indspilningen af filmen Valhalla fremhæver han som en af de sjovere opgaver, der er stødt til undervejs.

"Det er også både et spændende og et smukt sted at arbejde herude og det har i det hele taget været et super forløb præget af et rigtig godt samarbejde med bygherre og med de øvrige byggefirmaer herude, siger Janus Olesen.

Lidt for enhver smag

Den gamle flyvestation vil fremover blive lidt af et slaraffenland både for lokale og besøgende. Ud over diverse erhverv og de nyanlagte boliger er der anlagt store rekreative områder - bland andet en park med mindesten, hvor man via QR-koder kan få en historisk gennemgang for området. Der er desuden udsigtsposter i de naturskønne områder, som er særdeles velegnede til cykel- eller gåture. 

Ud over Anlægsafdelingen har flere af Arkils øvrige afdelinger hjulpet til; både Fundering Bro & Beton samt miljøteknik, som primært har stået for LAR-løsninger. Det nyetablerede LAR-anlæg rummer bl.a. seks søer og et afvandingsanlæg, som renser 31m3 vand i timen.

"Der er virkelig tænkt over både det visuelle og det funktionelle på dette her projekt. Så uanset om man er historieinteresseret, naturelsker eller bare gerne vil spille noget basketball, så bliver det et fedt sted at være," mener Janus Olesen, som håber på også at kunne forsætte med det videre arbejde på bl.a. veje og cykelstier i etape tre.

"Vi føler jo virkelig, at vi har været med til at sætte vores præg på området herude, så det ville da være rart at få lov til at følge det helt til dørs, siger han."

Kontakt

Janus Ælgord Olesen
Formand

41870594
jao@arkil.dk

De første beboere er allerede flyttet ind på Flyvestation Værløse.

Se video og læs mere om flyvestationens udvikling her.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk