28. april 2016

Simon fik sin svendeprøve trods ordblindhed

Simon Wendel fra Arkil A/S er bedre til at sætte kantsten lige, end til at sætte bogstaver sammen. Han har netop fået antaget sin svendeprøve med ros, da han i starten af april afsluttede sin uddannelse som anlægsstruktør på EUC Sjælland.

- Jeg har arbejdet med struktørfaget, siden jeg var 12-13 år gammel og altid bare vidst, at det er det, jeg vil. Der sker altid noget nyt, og der er så mange spændende udfordringer, siger den 20-årige Simon Wendel fra Fuglebjerg.

Den unge mand er velformuleret og mangler bestemt ikke ord. Kun evnen til at skrive og læse dem.

Udfordring og hjælp
Uddannelsesvalget som anlægsstruktør var ligetil. Men når man er svært ordblind, er det ikke nemt at gå i skole og få en uddannelse. Det kunne ikke stoppe ham, og nu står han med to 12-taller og et 7-tal i sin svendeprøve.

Claus Haxgart er blandt andet lærlingeansvarlig hos Arkil A/S, hvor Simon nu afslutter sin læretid.

- Simon har altid været åben omkring sin udfordring med at læse og skrive, men han arbejder hårdt og er dygtig til sit fag, fortæller Claus Haxgart.

- Når vi ansætter elever, så taler vi altid med dem om, hvorvidt de har nogle udfordringer, som for eksempel Simons med ordene. Og det ved vi, at mange har. Men det betyder jo ingenting, for deres evner i håndværket. Hos Arkil er lærlinge en investering, og den udstrakte hånd om ekstra hjælp har Simon Wendel taget imod.

Svendeprøven er delt op i tre, og den ene del er en skrevet rapport. Det kan jeg jo ikke, men så har jeg brugt min formand, Mads Hansen, som mine hænder, forklarer Simon Wendel om forløbet.

Det var et helt godkendt og overvåget samarbejde, og Mads Hansen skrev hele opgaven. Simon Wendels viden, evne til at diktere og fremlæggelse gav altså topkarakter, ligesom kloakprøven også gav 12. På EUC Sjælland har man, især i struktørfaget, arbejdet meget med at lave vejledninger og instruktioner som film. Og det har også været nyttigt for Simon.

- Vi skal jo ikke alle sammen være ingeniører. Jeg har tidligere haft IT-rygsæk og var også den første hos Arkil, som fik ordblindeundervisning, men for mig virker det bedst at få tingene forklaret sammen med det praktiske, og det har underviserne på skolen været rigtigt gode til. Ingen har siddet og skulle læse store håndbøger. I stedet har vi fået tingene fortalt og forklaret, og så har vi lavet opgaverne i virkeligheden, siger Simon Wendel, der nu har fået tilbudt fastansættelse hos Arkil.

- Jeg kender firmaet og er rigtig glad for at være der. Der er nye opgaver hver dag. Og så føler jeg, at de har hjulpet mig og set mig, som den jeg er, og ikke bare er en tilfældig.

Nyhedsarkiv

Se alle nyheder

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk