25. september 2020

Nyt kabelprojekt er startskuddet til Nordeuropas største solcellepark

 
Vi er atter gået i jorden lidt uden for Holstebro.
Denne gang gælder det kabelarbejdet i forbindelse med etableringen af en solcellepark på over 200 hektar, der skal opføres for Bestseller.
 
Det er Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der har investeret over en halv milliard kroner i Nordeuropas største solcelleanlæg. Fra næste sommer vil det store anlæg, fremstille så meget ny, grøn strøm, at modegigantens forbrug på alle egne og lejede lokationer rundt på kloden er dækket.
 
Erfarne kabelfolk
Vores erfarne sjak af kabelfolk fra vores Stürupafdeling i Esbjerg har været der før i området - for nogle år siden trak vi kabler for Energinet i forbindelse med opførelsen af den store transmissionsledning ned gennem Jylland.
Denne gang gælder det altså seks kilometers kabelarbejde, der skal sikre at strømmen fra solcelleparken kan aftages til forsyningsledningerne ved Idomlund lidt vest for Holstebro.
 
Hver tirsdag trækkes der kabler, mens resten af ugen står på gravearbejde. I alt seks kilometer kabler skal trækkes fra området ved den nye solcellepark til Idomlund vest for Holstebro.
 
"Så på en måde, kan man sige, at vi er tilbage, hvor vi sluttede for nogle år siden," smiler Jens Thiim Engelbret, der også dengang var entrepriseleder på Energinetprojektet.
Denne gang hedder bygherren "Better Energy", og de har allerede 40 solcelleprojekter på tegnebrættet rundt omkring i Danmark. Vi har allerede trukket kabler for et andet projekt ved Slagelse, men projektet for Bestseller ved Holstebro bliver alligevel i en helt anden skala.
"Der er faktisk tale om Nordeuropas største solcellepark, når det står færdigt," forklarer entrepriselederen.
 
 
 
 

Kontakt

Jens Thiim Engelbret
Entrepriseleder

TLF.26884483
JTE@arkil.dk

Nordeuropas største solcelleanlæg

Solcelleparken ved Holstebro bliver på 225 hektar.

Virksomheder som netsupermarkedet Nemlig.com og butikskæden Normal, der begge har Anders Holch Povlsen som hovedaktionær, kommer også til at købe grøn strøm fra solcelleparken.

Den bliver på helt præcist 204 megawatt (MW) og kan årligt producere over 200 mio. kilowatt-timer (kWh), eller lige så meget strøm, som det 127.000 danskere bruger.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk