26. januar 2016

Kendelse bør føre til mere udlicitering i kommunerne

Dagbladet Børsen bringer i dag, en artikel om kommunale bud på egne driftsopgaver. Baggrunden er, at Klagenævnet for Udbud har underkendt Aabenraa Kommunes Entreprenørafdelings egne beregninger af omkostningerne til et udbud af den kommunale park- og vejdrift, der fandt sted i 2013. Entreprenørafdelingens eget bud lå ca. 20% under Arkils bud, som var det billigste tilbud efter kommunens, som nu ifølge klagerettens kendelse ikke indeholdte alle omkostninger til at udføre opgaven.

For entreprenørfirmaer som Arkil er kendelsen vigtig. "Eksemplet er langt fra enestående. Andre kommuners entreprenørafdelinger har brugt tilsvarende beregningsmetoder, eller på baggrund af egne beregninger måske forårsaget, at kommunale driftsopgaver ikke sendes i offentligt udbud. Dermed bliver opgaverne ikke udsat for konkurrence, og underskuddet kommer skatteborgerne i de enkelte kommuner til at dække".  

Ud over skatteborgerne har det også store omkostninger for virksomheder som Arkil, at afgive bud i ulige konkurrence mod offentlige entreprenørafdelinger.

"Vi er derfor tilfredse med, at der med den nye kendelse bliver rettet fokus på et længe oplagt område for effektivisering og forbedring, og håber, at det bliver til gavn for både de enkelte kommuners økonomi, og for mulighederne for privat beskæftigelse og udnyttelse af skalaøkonomiske fordele på tværs af kommuner på park- og vejdriftområdet". 

Nyhedsarkiv

Se alle nyheder

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk