19. december 2017

Dambådsbroer er nu overdraget til Haderslev

Arkils donation til Haderslev i anledning af firmaets 75 års jubilæum - tre anløbsbroer til en kommende dambåd - blev mandag formelt overdraget til styregruppen for Haderslev Dambåd.

I næsten tre måneder har medarbejdere fra vores vandbygningsafdeling arbejdet ved søbredden tre steder langs Haderslevs yderdam. Her har de ryddet buskads og siv, fjernet gamle broer og bygget tre helt nye anløbsbroer.

"Broerne er i gennemsnit 20 kvadratmeter store med tilhørende landgangsbro og et lavere plateau til kajak og kanoroere i området. Arbejdet har været udfordret af, at grej og maskiner har skullet sejles ud til de tre steder, da adgangsforholdene i området ikke giver mulighed for at køre tungt grej til søbredden, forklarer entrepriseleder Simon Rasmussen fra vores vandbygningsafdeling, der har stået i spidsen for det specielle projekt."

"De mange stålpæle, som broerne hviler på, er rammet op til otte meter ned i søbunden, så de skulle kunne modstå både hårdt vejr og frost i mange år frem, forklarer Simon Rasmussen, hvis formand Martin Pilgaard, samt håndværkerne Henrik Andersen og Anders Nielsen har ført bro-projektet helt til dørs."

Anløbsbroerne, der er dimensioneret, så de passer til den kommende el-drevne dambåd, er en gave fra Arkil til Haderslev i anledning af firmaets 75 års jubilæum. Efter planen søsættes båden i løbet af foråret eller forsommeren 2018.

De tre broer er anlagt dels ud for vandrehjemmet, dels ved Bergs Plads samt ved restauranten Damende for enden af yderdammen. 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk