4. juni 2021

Arkils Hæderspris bliver uddelt tirsdag

FÅ NYHEDEN LÆST OP

Det er blevet udskudt flere gange, men nu er tiden endelig kommet til at løfte sløret for de to modtagere af Arkils Hæderspris 2020.

Prisoverrækkelserne skulle have fundet sted i forbindelse med Byggeriets Diversitetsdag i maj sidste år, men begivenheden blev udskudt på grund af corona-pandemien. Da rammerne for at afholde Byggeriets Diversitetsdag stadig ikke var til stede i september 2020, blev det besluttet af afvikle begivenheden den 4. maj 2022 i stedet.  

De to modtagere af Arkils Hæderspris har dog været udpeget igennem længere tid, og nu vil vi ikke trække spændingen længere. Derfor er det blevet besluttet at gennemføre prisuddelingen som et lukket arrangement tirsdag den 8. juni på Kastellet i København. Her får de dygtige modtagere overrakt priserne af Karen Ellemann, der er folketingsmedlem for Venstre og desuden sidder med i komitéen for Arkils Hæderspris, samt Jesper Arkil, der er adm. direktør i Arkil Holding.

Arkils Hæderspris består reelt af to priser, som blev uddelt første gang i 2019. Indsatsprisen går til personer eller organisationer, der fortjener en særlig anerkendelse af deres indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Elevprisen er rettet mod en elev på en af byggeriets uddannelser, som ligeledes har ydet noget særligt for at bidrage til kønsdiversitet i den traditionelt mandsdominerede branche.

Læs mere om Arkils Hæderspris.

OM ARKILS HÆDERSPRIS

Indstiftet i 2019 for at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen – og ikke mindst på den opgave, branchen har i forhold til øge andelen af kvinder i faget.

Består reelt af to priser, som begge har til formål at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Begge priser uddeles en gang årligt.

  • Elevprisen uddeles til en elev på en af Byggeriets Uddannelser. Alle byggeriets erhvervsskoler opfordres til at indstille en elev, der enten har gjort en særlig indsats for kvinder i branchen eller er et forbillede som håndværker, eksempelvis ved at være særligt initiativtig, innovativ eller god til at samarbejde. 
  • Indsatsprisen uddeles til personer eller organisationer, som fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats for at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Alle, både private og organisationer, kan indstille kandidater til prisen.

Med begge priser følger, foruden hæderen, 25.000 kroner.

PRISKOMMITÉEN BESTÅR AF

 

Nina Groes
direktør for Divérs

Karen Ellemann
MF, Venstre og fhv. minister

Helle Johannessen
Maler

Britta Stenholt
CEO i Stark

Christina Hvid 
CEO for Molio - Byggeriets Videnscenter

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk