5. september 2022

Nyeste POB-BIL på markedet landet i Arkil


Henning Stampe, Salgskonsulent i Løwener og Benny Beukel, Formand i Arkil foran den nye POB-bil.

Efter et års udvikling med specifikationer og ønsker til maskineriet er den helt nye Partiel Overflade Behandling (POB)-bil er leveret. Med POB-bilen er det muligt at renovere vejnettet hurtigt, slidstærkt og uden opvarmning af skærverne, hvilket gør metoden mindre miljøbelastende.

I Arkil har vi skiftet vores 17 år gamle POB-bil, som laver Partiel Overflade Behandling, ud med en helt ny specieldesignet bil/maskine af mærket SECMAIR chip sealer. Den nye bil rummer langt mere elektronik, en stærk motor og lever op til lovningen om EURO 6.

POB-bilen kan rumme 6.000 liter emulsion og 13 tons stenmaterialer. Chaufføren i POB-bilen vælger områderne, som skal have ny belægning, med et joystick ud fra et kamerabillede, hvorefter maskinen selv åbner og lukker for emulsion og sten i de valgte områder. Tidligere blev udlægningen styret med en touchskærm.

Derudover er den nye bil udstyret med et opgraderet og meget skarpere kamera, som også fanger mindre revner og krakeleringer.

Et miljørigtig tiltag på den nye POB-bil er blandt andet, at bilen bruger motorens varme til opvarmning af spredebummen. Det vil sige, at det kun er emulsionstanken, som har ekstern opvarmningskilde.

POB-bilen udfører heldækkende Overflade Behandling (OB) i fuld vejbredde. Derudover kan bilen også anvendes til sprøjtning af klæbemiddel i forbindelse med udlægning af varmblandet asfalt, hvor den kan arbejde i 4,40 m. bredde.


POB - et godt produkt på flere parametre
Med reparationsmetoden POB forsegler man revner, krakeleringer og gamle udtørrede belægninger. Dette gøres hurtigt, effektivt, på stedet og uden at spærre vejen af.

En væsentlig fordel ved Partiel Overflade Behandling er, at metoden er mindre CO2- og miljøbelastende, idet der anvendes kolde skærver. Det vil sige, at der er ingen opvarmning af skærverne på asfaltværket som ved f.eks. varmblandet asfalt.

POB-metoden er simpel, slidstærk og økonomisk fordelagtig, og endnu mere i denne tid, hvor bitumen- og asfaltpriser når nye højder.  



KONTAKT

Henrik Hougaard 
Afdelingschef
Tlf: 29 41 08 90
HEH@arkil.dk

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk