24. januar 2022

Jagten på noget nyt

21-årige Pawel fra Polen slog til, da han fik muligheden for at komme til Danmark og arbejde. Han havde et halvt års beton-erfaring med sig i bagagen, da han kom til Arkil igennem Adecco. Her fortæller han om sine indtryk, drømme og erfaringer.

”Det er meget anderledes at arbejde med beton her end i Polen. Tegningerne er anderledes, og det er første gang, jeg har været med til at lave forskalling med forme i stedet for træ.

Der er også stor forskel på formandens måde at være på. Min erfaring i Polen og Tyskland er, at formanden hele tiden presser dig til at arbejde hurtigere og hurtigere. Der foregik arbejdet hele tiden under pres, og det var enormt stressende. Jeg kan meget bedre lide det her.

Jeg synes, at jeg både arbejder godt sammen med danskere og andre fra Polen. Lige nu går jeg sammen med Kim og laver rør. Han har nogle idéer, og det har jeg også. Vi lytter til hinanden, og så opstår der et godt teamwork. 

Det var lysten til at prøve noget nyt og tjene penge, der førte mig til Danmark. Her tjener jeg tre-fire gange så meget som i Polen. På sigt drømmer jeg om at bygge et hus, få en familie og være økonomisk uafhængig. Jeg har ikke besluttet mig for, hvor jeg vil slå mig ned, men det kunne godt blive i Danmark.

Først skulle jeg bare være her i to måneder, men nu kommer jeg til at blive, indtil projektet er færdigt. I begyndelsen vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre, men nu går det meget hurtigere. Formanden Brian og de andre danskere har lært mig meget.”

Artiklen er et uddrag fra Arkils interne medarbejdermagasin "Vejviseren".

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk