28. december 2021

Arkil-medarbejdere hædret for arbejdsmiljø

Få læst nyheden op
 


Efter indstillinger fra kollegaer er 18 medarbejdere blevet udnævnt til ”Arkil Toolbox’er”. 


18 medarbejdere på tværs af afdelinger i Arkil er nu blevet hædret for at gøre noget ekstra for arbejdsmiljøet i deres afdeling. Hæderen er uddelt i form af et gavekort samt et diplom som bevis på, at hver af de 18 medarbejdere nu kan kalde sig for en ”Arkil Toolbox’er”.

Som navnet antyder har det været et mål med prisuddelingen at skabe endnu større opmærksomhed på de særlige toolbox-møder, som er blevet et fænomen i branchen. Møderne bliver holdt en gang ugentligt – på nogle pladser endda dagligt – og her gennemgår man de forestående arbejdsopgaver med fokus på sikkerhed.

Der er stor grad af frihed i, hvordan møderne bliver afholdt på de enkelte pladser. Men som udgangspunkt er de uformelle og foregår ofte stående. Dermed er der lagt op til, at medarbejderne byder ind, når opgaver og sikkerhedsmæssige udfordringer bliver gennemgået. 

”Vi ser, at rigtig mange har gjort toolbox-møderne til en ugentligt tilbagevendende begivenhed,” siger arbejdsmiljøchef Tina Thaarup Jakobsen og fortsætter:

”Det ønskede vi selvfølgelig at fastholde fokus på, men vi ville også gerne fremhæve og fejre de personer, der går forrest, og som har fået gode ting til at lykkes ved hjælp af toolbox-mødet,” siger hun.

Forud for prisuddelingen var det op til alle Arkils medarbejdere at indstille en kollega til prisen med en begrundelse.

Sammen med et gavekort til hver af de 18 Arkil Toolbox’ere følger der en præmie til afdelingen på 3000 kroner til at fejre prismodtageren i fællesskab.

 

Peter Elmer Nielsen, struktør og formandsaspirant, Anlæg Næstved

Kollegaerne siger:
Peter afholder toolbox-møde hver morgen. Alle er klar over, hvad de selv skal lave og ved også, hvad de andre på pladsen laver. Der er en god dialog på møderne om opgaverne, og arbejdsprocedurer drøftes i samarbejde. Desuden drøftes der også, hvilke sikkerhedsforanstaltninger, man skal være opmærksom på, og hvilke værnemidler, der skal anvendes.

 

 

Henrik Stæhr Jensen, maskinfører, Anlæg Randers

Kollegaerne siger:
Henrik skal have prisen for hans fokus og holdning til arbejdsmiljø. Han deltager aktivt i toolbox-møder, og er god til at skabe et klart billede over en arbejdssituation både sikkerhedsmæssigt, men også hvordan opgaven løses effektivt. Henrik er god til at forklare, siger til hvis han laver noget, man ikke kan se, og han er tryg at gå til. Han siger fra, også på vores vegne, hvis noget er for farligt.

 

Finn Pinderup Nielsen, specialarbejder, Arkil Fundering

Kollegaerne siger:
Finn har i mange år været meget engageret i arbejdsmiljøet i Arkil, både i AMU og i H-AMU. Han har altid noget med, der skal drøftes, og han er god til at komme med konstruktiv kritik. Finn har altid øje for sikkerheden, og han er god til at italesætte, hvis han ser ting, der kan være problematiske. Finn er med til at skabe det gode arbejdsmiljø for sine kollegaer. 

KONTAKT

Tina Thaarup Jakobsen
Arbejdsmiljø-, miljø og kvalitetschef

Tlf: 41 66 42 71
ttj@arkil.dk

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk