12. januar 2021

Daniel greb chancen for en bedre fremtid

Få nyheden læst op

Vejen ud af en kriminel løbebane kan være svær - særligt for dem, der havner i kriminalitet i en tidlig alder. Heldigvis er der unge, der får skiftet kurs i tide. Én af dem er 27-årige Daniel Humer.

Det er tirsdag og de grå skyer hænger tungt over Sejr Allé i Risskov. Den ellers smukke villavej er gravet op fra ende til anden og en gruppe mænd i orange arbejdstøj er i gang med at installere fjernvarme. Én af dem fløjter fornøjet, de grå skyer til trods.

"Der er meget lyd i dig, hva'?", kommenterer hans kollega.

"Ja, jeg fløjter for dig Carsten, du ved jeg ikke kan undvære dig," svarer den unge mand drillende og de griner begge.

Den unge mand er Daniel Humer og han har god grund til at være glad. For selv på en gråvejrsdag er udsigten over Aarhus Bugt væsentligt bedre end den, han havde for bare otte måneder siden.

Daniel og Carsten for enden af Sejr Allé

En 180 graders vending

Daniel Humers tidlige ungdom var præget af småkriminalitet, som flere gange resulterede i bøder og domme. I 2015 kom han i kontakt med organisationen High:five, som fungerer som en slags 'matchmaker' mellem virksomheder og unge på kanten af arbejdsmarkedet. Han var 21 år gammel og skulle være far for første gang. Nu skulle hans liv være anderledes.

"I første omgang lykkedes det ikke så godt, som jeg havde håbet. Jeg fik et job, men af forskellige årsager fungerede det ret dårligt. Så jeg endte desværre i kriminalitet igen", fortæller Daniel Humer, som denne gang måtte en tur i fængsel.

I april 2020 blev Daniel løsladt og gik med det samme i gang med at søge arbejde. Med en plettet straffeattest og uden kørekort var det en nærmest umulig opgave. Men i oktober vendte hans held, da han via High:five blev tilbudt at starte som ufaglært arbejdsmand i Arkils afdeling i Randers.

"Jeg kendte til High:five fra min tidligere arbejdsplads og har kun haft gode erfaringer med dem, fortæller formand André Rohwer, Daniels daglige leder, og fortsætter:

"Dem, de prøver at hjælpe, er typisk unge, der fx. har kørt uden kørekort eller har milde domme for narkotika eller lignende. Sådan en plet på straffeattesten kan gøre det rigtig svært at komme videre, selvom man gerne vil leve et ordenligt liv med arbejde osv."

Ansættelsen af Daniel er da også gået over al forventning. Arkil har derfor tilbudt ham en læreplads som struktørelev, som han efter planen skal starte op på per 18. januar - bare to dage før terminen på barn nummer to.

"Vi kan alle begå fejl og jeg synes, det er synd, hvis det skal definere os i al fremtid. Så det er fedt at kunne give en chance for et bedre liv til én, der vil og kan," fortæller André Rohwer.

Daniel Humer er optimistisk for fremtiden. Ud over sin plads i sjakket i Randers er han først og fremmest glad for endelig at få en uddannelse.

"Jeg har lavet meget, jeg ikke er stolt af. Men i bund og grund ønsker jeg mig et liv som alle andre og en god fremtid for mine børn. Så det rigtig dejligt at få den her chance," siger han.

 

 

KONTAKT

Mogens Velling
Projektchef

MOV@arkil.dk
Tlf. 41870666

Læs mere

om High:five her

 

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk