21. august 2020

Ny transportledning gør pumpestationer overflødige

Med etableringen af en 4,5 kilometer ny lang transportledning til spildevand mellem Funder og Hvinningdal tæt ved Silkeborg, gøres to ældre pumpeanlæg helt overflødige. Faktisk kan man derudover også spare opførelsen af en ny pumpestation, da ledningen bliver en såkaldt tryk-gravitationsledning, hvor man kan udnytte områdets naturlige fald, så spildevandet så at sige løber af sig selv.

Styrede underboringer i stor dybde

Kort før sommerferien gik et hold fra vores anlægsafdeling i Silkeborg i jorden på strækningen, der undervejs byder på flere styrede underboringer.

 ”Det er faktisk det, der gør projektet helt specielt,” fortæller konsulent hos Silkeborg Forsyning, Carsten Søndergaard, og uddyber:

”Der skal laves styrede underboringer på 1900 meter af strækningen, hvoraf den længste enkeltboring er på over 700 meter, hvilket er ret usædvanligt. Jeg har ikke oplevet så lang en underboring før,” forklarer Carsten Søndergaard videre.

Noget, der også er usædvanligt er, at underboringerne foregår helt ned i 20 meters dybde.

”Det betyder også, at vi satser på ikke at støde på store sten eller andet undervejs, da man ikke bare lige graver ned og fjerner den, når man arbejder i de dybder,” understreger han.

Til gengæld betyder den lange strækning med tryk-gravitationsledningen, at man sparer både opførelse og drift af pumpestationerne, hvilket giver både økonomiske og energimæssige besparelser.

Ledningen afløser og aflaster et slidt ledningssystem og nedlægges i et område omkring Funder, hvor det skal ledes ud til et nyt byggemodningsområde nær motorvejen.

 

 

 

Kontakt

Anders Jochimsen
Entrepriseleder

Tlf. 22601005
AWJ@arkil.dk
Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk