31. oktober 2019

Passioneret faglærer vinder Arkils Hæderspris

Nana Holm Kristiansen vandt torsdag Arkils Hæderspris. Her står hun nummer to fra højre sammen med priskomitéen for Arkils Hæderspris, murerelev Freja Lee Pedersen og direktør Jens Skjøt-Arkil. (Fra venstre: Nina Groes, Jens Skjøt-Arkil, Freja Lee Pedersen, Christina Hvid, Nana Holm Kristiansen og Vibeke Lund Arkil.)


Arkils Hæderspris går til faglærer Nana Holm Kristiansen, som med sin indsats har mangedoblet antallet af kvindelige struktørelever på Learnmark Horsens.

Siden Nana Holm Kristiansen i 2018 tiltrådte som faglærer på struktøruddannelsen på Learnmark Horsens, er antallet af elever, der vælger struktørvejen næsten fordoblet. Samtidig er antallet af kvindelige struktørelever steget fra maksimalt en til nu hele seks.

For den indsats modtog Nana Holm Kristiansen torsdag Arkils Hæderspris, der blev uddelt på Building Green-messen i Forum på Frederiksberg. 29-årige Nana Holm Kristiansen er uddannet struktør og kloakmester og har siden sommeren 2018 været ansat som faglærer på struktøruddannelsen på Learnmark i Horsens.

Markante resultater
Arkils Hæderspris er indstiftet af entreprenørkoncernen Arkil med det formål at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen ved at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til branchen. Arkils Hæderspris består reelt af to priser, Indsatsprisen og Elevprisen, hvoraf det var Indsatsprisen, som blev uddelt i dag.

Det var netop Nana Holm Kristiansens konkrete og markante resultater med at tiltrække flere, kvindelige elever på struktøruddannelsen, der fik priskomitéen til at pege på hende som vinder blandt et stærkt felt af nominerede. I priskomitéens begrundelse lød det blandt andet:

- Vi har i priskomitéen siddet med et utroligt stærkt felt af virkeligt imponerende kvinder, som bevidst har valgt at gå mod strømmen, og som hver dag yder en ekstra indsats. Ikke blot på deres egen arbejdsplads, men også for at række ud til andre og invitere dem med ind i den branche, de holder så meget af. Selv om det har været et svært valg, ønsker vi i priskomitéen særligt at fremhæve Nana Holm Kristiansen for den store inspiration, hun er for de unge mennesker, hvis fremtid hun er med til at forme – og ikke mindst for de markante resultater, hun har skabt på sin arbejdsplads.

Murerelev overrakte prisen
Selve prisen, der ud over hæderen består af 25.000 kroner, blev overrakt af en tidligere vinder af Arkils Hæderspris – nemlig murerelev Freja Lee Pedersen, der i foråret vandt Elevprisen, som blev uddelt på DM i Skills.

Nana Holm Kristiansen var en ud af tre udvalgte nominerede til Arkils Hæderspris. De to øvrige nominerede var struktør og kloakmester Marie Lund, der som den første kvinde bestrider en formandsstilling hos CG Jensen, og netværket Kvinde, Håndværker, Krop og Faglighed, der gennem mere end 25 år har støttet kvinder i bygge- og anlægsbranchen på tværs af fag og arbejdspladser.

Mange fordomme
- Det her er bare mega stort! Det betyder virkelig meget at få så stor en anerkendelse af, at det, man går og gør i det daglige, også gør en forskel – og bliver værdsat af andre. Selv om jeg oplever, at der i dag er en anelse kortere mellem kvinderne på byggepladserne, end da jeg startede i faget, er der stadig lang vej igen. Der er mange fordomme derude, og det er virkelig godt at kunne være med til at nedbryde nogle af dem, for vi har i den grad brug for kvinderne på byggepladserne, sagde Nana Holm Kristiansen.

Mød Nana Holm Kristiansen på: www.arkil.dk/hæderspris

Læs hele pressemeddelelsen

 

Se nomineringsvideoen med Nana

Kontakt

 
Vibeke Lund Arkil
Formand for priskomitéen for Arkils Hæderspris

23 24 88 82
va@aptum-ink.dk

Fakta om Arkil Hæderpris

Arkils Hæderspris blev indstiftet i foråret 2019 af entreprenørkoncernen Arkil med det formål at skabe fokus på kvinder i bygge- og anlægsbranchen – og ikke mindst på den opgave, branchen har i forhold til at få højnet andelen af kvinder i faget.

Arkils Hæderspris består reelt af to priser, som begge har til formål at hædre personer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Begge priser uddeles en gang årligt.

Elevprisen
Den ene pris uddeles til en elev på en af Byggeriets Uddannelser. Her opfordres alle byggeriets erhvervsskoler til at indstille en elev, der enten har gjort en særlig indsats for kvinder i branchen eller er et forbillede som håndværker, eksempelvis ved at være særligt initiativtig, innovativ eller god til at samarbejde. 

Indsatsprisen
Den anden pris uddeles til personer eller organisationer, som fortjener en særlig anerkendelse for deres indsats for at tiltrække flere kvinder til bygge- og anlægsbranchen. Alle, både private og organisationer, kan indstille kandidater til prisen.

Med begge priser følger, ud over hæderen, 25.000 kroner.

Priskomitéen
En priskomité bestående af både unge og erfarne kvindelige forbilleder står for udvælgelsen af modtagere samt uddeling af priserne. I 2019 udgøres priskomitéens medlemmerne af malermester Helle Johannesen, direktør for GROES og Divérs Nina Groes, direktør for Novo Nordisk Fondens LIFE-læringscenter Christine Antorini og Christina Hvid, administrerende direktør for Molio – Byggeriets Videnscenter. Formandsskabet bliver varetaget af Arkil-familien.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk