18. september 2019

Arkil skal skybrudssikre Kastellet i København

Arkil starter stort projekt på Kastellet: Den legendariske turistattraktion skal sikres mod fremtidens vandmasser.
 
Arkil er netop gået i gang med at etablere byggepladsen, og har således påbegyndt det ca. 2 år lange projekt, som skal sikre Kastellet i København mod skybrud. Arbejdet omfatter blandt andet etablering af en ny pumpestation og omfattende kloakering efterfulgt af en del genetabering i form af belægning.
 
Kastellet er et af de bedst bevarede fæstningsanlæg i det nordlige Europa. Det blev bygget fra 1624 af Christian den lV. Kastellet benyttes stadigvæk som kaserne, ligesom det også er en yndet turistattraktion. Arbejdet med skybrudssikring skal udføres således, at det stadigvæk er muligt at gå tur på voldene og se på de gamle bygninger. Der skal ligeledes fortsat være adgang til de små museer på området, hvor man blandt andet kan finde Kastellets Historiske Samling.
 
En opgave ud over det sædvanlige
Den legendariske stjerneformede konstruktion er fredet og derfor kræver opgaven særlig omhyggelighed:
 
"Her er blandt andet en række vigtige monumenter, som der særligt i forbindelse med statsbesøg skal være adgang til gennem hele byggeperioden", fortæller projektchef Michael Pinderup Nielsen, som desuden fortæller, at der undervejs vil være arkæologer til stede - både for at sikre, at stedet bliver bevaret og i håbet om spændende, arkæologiske fund.
 
Opgaven blev udbudt af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som ud over pris lagde stor vægt på flere andre parametre så som proces og risikohåndtering. Og i primo august kunne vi så underskrive kontrakt på den omfattende opgave.
 
"På prisen lå vi næsten lige med flere af de andre entreprenører, så vi er selvfølgelig stolte og glade for, at vi blev valgt ud fra nogle af de her andre parametre også, siger Michael Pinderup Nielsen.
 
Opgaven forventes færdig omkring 20. september 2021.

Kontakt

Projektchef Michael Pinderup Nielsen

Facts

Kastellet i København har haft en række funktioner, siden det blev etableret. Det har blandt andet fungeret som statsfængsel - og det var her, Struense tilbragte de sidste tre måneder af sit liv

Læs mere om Kastellet her.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk