17. august 2018

Fotoserie: Se støbningen af Alfred Nobels Bro

I Københavns Sydhavn, ved Frederiksholmsløbet ved Enghave Brygge, opfører Arkil en ny bro ved navn Alfred Nobels Bro for Københavns Kommune. Broen skal forbinde Teglholmen og Enghave Brygge, og i midten af sommeren fulgte en fotograf med, da brodækket blev støbt.

1300 kubikmeter eller hvad der svarer til 125 vognfulde beton af typen C40 er der brugt i støbningen af betondækket til Alfred Nobels Bro.

 

Støbearbejdet foregår i døgndrift, så betonpumpen står aldrig stille, mens de 20-mands store skiftehold sørger for, at støbningen forløber planmæssigt.

 

Den nyudlagte beton tildækkes hurtigt, så betonen holder bedre på fugten. Hvis fugten forsvinder for hurtigt, kan betonen danne svindrevner i overfladen under hærdning.

 

Murerskeen er en trofast ven af støbearbejderne, der hele tiden afretter overfladen i takt med, at betonen bliver lagt ud.

 

Støbningen af brodækket forløb planmæssigt i cirka 30 timer i starten af juli, hvor sommervarmen var størst.

 

I slutningen af august kommer Arkil Asfalt og lægger asfalt på broen, men inden da skal underentreprenører smøre epoxy på betonen, så den tætner, mens der også skal udlægges to lag tagpap for at beskytte betonen mod fugtindtrængning. Opgaven bliver afleveret i efteråret 2018.

 

 

FAKTA OM ALFRED NOBELS BRO

Kompetencer
Bro & Beton
Fundering
Vandbygning

Hvad?
Cykel- og fodgængerbro (2018), vejbro (fra 2023) og mødested

Hvor?
Teglholmen og Enghave Brygge, København SV

Projektperiode
2017-2018

Arkitekt
COBE

Bygherre
Københavns Kommune

KONTAKT

Martin Andersen
Produktionschef, Broer og betonrenovering
Arkil Bro & Beton

mnn@arkil.dk
30 68 95 45

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk