13. marts 2018

Fire nye råhusprojekter skaber travlhed


Arkil står for elementleverance og montage samt skillevægge i gasbeton til det nye Kløften Park i Haderslev – et projekt, der indebærer 30 nye lejligheder og udføres i to etaper. ​Illustration: A78 Arkitekter

Fire projekter skaber travlhed i den nye afdeling for råhuse og anlægskonstruktioner, som Arkil etablerede i efteråret

To kartoffelmelssiloer, råhusbyggeri på Amager samt etagebyggeri i Haderslev. Det er nogle af de nye projekter, afdelingschef for råhuse og anlægskonstruktioner, Ulrik Hofmann Larsen og hans team er gået i gang med i starten af det nye år.

I første omgang gælder det kartoffelmelssiloen i Brande, der, når den står færdig, bliver 50 meter i diameter og 52,5 meter høj. Siloen udføres som glidestøbning, der tager 22 dage i én arbejdsgang at udføre. Når Brandeprojektet står færdigt, bliver formen til glidestøbning pakket sammen og flyttet videre til et tilsvarende projekt ved Vodskov, hvor vi atter skal i aktion sammen med det hollandske firma ESI Eurosilo, vi også udfører siloen i Brande med.

”I det hele taget har vi fået nogle gode kontakter vedrørende siloprojekterne. Så gode, at vi også er ved at lave de indledende øvelser til en kartoffelmelssilo i Sverige sammen med det hollandske firma ESI, Eurosilo, som har anbefalet os i flere sammenhænge,” forklarer Ulrik Hofmann Larsen.

30 nye lejligheder

Længere sydpå – i Haderslev – står vi for elementleverance og montage samt skillevægge i gasbeton til det nye Kløften Park – et projekt, der indebærer 30 nye lejligheder og udføres i to etaper.

”Det er lidt specielt, fordi vi her i samarbejde med CAWO Byg bygger for en privat investor, hvilket vi ikke har gjort før,” forklarer Ulrik Hofmann Larsen videre. Ejendomsprojektet i Haderslev skal efter planen stå klar i efteråret med etape 1 og foråret 2019 med etape 2.

Nyansættelser

I København, nær Amagerbrogade, er vi øjeblikket i gang med at nedrive en gammel biograf sammen med et par andre bygninger. Nedrivningen sker for at gøre plads til en ny bygning med parkeringskælder, en Aldi butik i stueetagen og fire etager med lejligheder. Projektet på Tingvej sker i et tæt samarbejde med fundering, miljøteknik og anlæg. Sidstnævnte står for jord- og kloakarbejdet, mens bro & beton står for støbningen af parkeringskælderen og råhuset.

Den øgede aktivitet inden for råhuse og anlægskonstruktioner har blandt andet betydet, at Ulrik Hofmann Larsen har ansat en ny projektleder per 1. februar og en kalkulationsmedarbejder pr. 1. marts.

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk