Roskilde Inderfjord klimasikring

Roskilde Inderfjord skal sikres mod fremtidens stormfloder og massive regnskyl. Vi står for at udføre 400 meters kystsikring i den vestlige del af inderfjorden - der udføres ved at kombinere fornyelsen af havnepromenaden med højvandssikring. 

Facts

Projektperiode
2017-2018
Bygherre
Roskilde Kommune
Kontraktsum
11 mio. kr.

400 meter lang betonmur

En 400 meter lang betonmur er omdrejningspunktet i et større klimasikringsprojekt, som vi udfører for Roskilde Kommune. Muren er to meter høj og består herudover af en række åbninger i væggen, så folk kan komme til og fra lystbådehavnen og roklubben, der ligger i området.

Ved åbningerne er der en demontérbar væg, som kan etableres i tilfælde af varsling om forhøjet vandstand. Hele muren forberedes til en fremtidig forhøjelse på 40 centimeter til kote 2,75.

Arkitektonisk udtryk

Udover den lange væg, der er in situ støbt, er det udformningen og det arkitektoniske udtryk, der har stillet ekstra krav til projektet.
Muren forløb og detaljer har skullet passe sammen med de systemer, der skulle etableres til den demontérbare højvandssikring. Cirka 20 steder er der indføjet nogle knæk på 150 grader, som giver hele promenaden et særligt udtryk.

Projektet er udført af Arkil Anlæg
Arkitekten bag designet er Cornelius Vöge

Kontakt Arkil

Find din afdeling eller kontaktperson her.

Arkil Holding A/S | Søndergård Alle 4 | 6500 Vojens | +45 73 22 50 50 | arkil@arkil.dk